Menü Bezárás

Kilenc éven át egy pincébe zárva tartotta hat gyerekét egy holland férfi

A világvégére várva mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva egy holland férfi hat gyermekével.

A rendőrség az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra – közölték kedden sajtótájékoztatón. A holland rádió híradása szerint a férfi és hat 16-25 év közötti gyermeke a világ végét várta a pincében.

A közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből. Elmondta, hogy megszökött és segítségre van szüksége. A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett – közölte a testület szóvivője.

Arról nem szólt, milyen állapotba találták meg őket, és milyen körülmények között éltek a pincében, egyelőre teljes erővel folyik a nyomozás.

Elmondta, azt is, hogy őrizetbe vettek egy 58 éves férfit, aki nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal. Holland médiaértesülések szerint a farmon lévő ház szobájának szekrénye mögött találtak rá a rendőrök egy lépcsőre, amely a pincébe vezetett, ahol az apa és a gyerekek éltek. Azt nem tudni, hogy anyjuk hol lehet.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.

forrás: mti, kiemelt kép: Europress