Menü Bezárás

Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz: Itt a Dalai láma különleges jóslata a 2020-as évre e csillagjegyeknek

2020 több mint ideális lesz az utazásra és a továbbtanulásra. Az elmédet főként az élet nagy dolgai kötik le, elmélkedéseidnek hála pedig idén te leszel a zodiákus egyik legértelmesebb jegye.

Az év elején olyan új kapcsolatokat létesítesz, melyeknek később a hasznát veszed. Szerezz olyan barátokat, akik a jót hozzák ki belőled, és azokkal tartsd ébren a viszonyt, akikkel közösen építheted a jövőd. Február és március lesz a legmozgalmasabb és a leghatékonyabb periódus az évből, azonban nem fog minden zökkenőmentesen történni. A legtöbb Kos esetében főként a tanulás és az üzleti utazások merítik le az elemeket, de nyugi, lesz alkalom a feltöltődésre is.

Szakmai szempontból minden a kitartásodon és az akaraterődön múlik. Lassan, de biztosan szárnyalsz egyre fentebb, a tetteidben pedig a teljes szabadságot élvezheted. Próbálj meg egyszerre csak egy lépést megtenni, ne ugorj túl előre, bár akadályoktól sem kell tartanod. Jó lesz azért, ha vigyázol, kit is engedsz magadhoz közel, lesznek ugyanis „barátaid”, akik szívesen a sárba tipornának. Ősszel a szakmai sikerek szinte maguktól pottyannak az öledbe. Ahogy nő az optimizmusod, úgy kerülsz új emberekkel kapcsolatba, akiknek felfrissítő elvei téged is bátorságra ösztönöznek.

Szerelmi téren nagyon válogatós leszel, nem engedsz az elveidből, és a lécet is jó magasra helyezed.

Az ismerőseid közül is csak azokkal tartod fenn a viszonyt, akik igazán értékesek a számodra. Egyedülállóként csakis akkor vagy hajlandó kötődni valakihez, ha látsz benne valami komolyat és megbízhatót. Egyébként jól megvagy te egymagadban is, sőt! Gyakran vágysz az egyedüllétre, és ebben semmi kivetnivaló nincs!

Ami az egészséged illeti, talán a túlsúllyal, májbetegségekkel és a koleszterinnel kell majd megbirkóznod. Ha ezek közül bármelyiknek is felmerült a gyanúja, jól teszed, ha már most kezelésbe veszed az ügyet, és megelőzöd a bajt!

Bika

Nem is adódhatna jobb alkalom a fontos dolgok elintézésére, mint 2020! Ha bele szeretnél vágni valami új tanulmányba, esetleg folytatnád a korábban felbeszakítottat, augusztusban és szeptemberben a csillagok támogatni fognak. Az életkorod nem lehet ebben akadály, főként hogy az új szakosodásod az előnyödre szolgál.

Az év első felében az álmaid nagy eséllyel válnak valóra. Tervezz, jelölj ki új célokat, a szívedben új remények kelnek életre, és bizakodva nézel a jövőre. Szabadnak érzed magad a tetteidben, úgy érzed, neked most semmi sem szab határt, és mindent a saját akaratod szerint, teljes magabiztossággal hajtasz végre. Rátermett emberektől sok hasznos tanácsot kapsz, melyeket mind sikeresen alkalmazhatsz a projektjeid kivitelezésében.

Pénzügyi szempontból is bőkezű lesz az előtted álló esztendő. Semmiképp sem kell attól tartanod, hogy kiürül a pénztárcád. Amennyiben tudod, hogy megérdemled, akár fizetésemelést is kérhetsz – nagy eséllyel kaphatod meg. Erre márciusban keríts sort, de ha kicsúszol az időből, később is megteheted. Ha váltani akarsz, ezt szeptemberben tedd. Ekkor gyümölcsöző lehetőségek állnak a rendelkezésedre: új állás, új szakterület, új pozíció vagy a meglévő kliensi köröd kibővítése. Nagyon jó érzéked van azokhoz az emberekhez, akikkel érdemes kapcsolatot tartani. Erős barátságokat kötsz, főként férfiakkal és idős személyekkel.

Megnő az esélye annak is, hogy megházasodj és családot alapíts – amennyiben eddig még hajadon voltál. Ha már van családod, akkor itt az ideje, hogy pozitív energiával töltsd fel a kapcsolatot. A korábbi konfliktusok, nézeteltérések most jóval könnyebben oldódnak meg.

Akárcsak az életed, az egészséged is kirobbanó formában van. Lesznek apró kis panaszok, de sikeresen túljutsz rajtuk. Figyelj oda az étkezésekre, az élelmek minőségére. Talán egy új diétában találod meg végre a belső egyensúlyodat.

Ikrek

Ebben az évben olyan dolgokba vágsz bele, melyektől mindig is rettegtél. Itt az ideje, hogy radikális változásokat hozz az életedben, olyan tervekről mondasz le, melyek nem elégítik ki az igényeidet, és nem várod többé másoktól a segítséget. A sarkadra állsz, meghozod a saját döntéseidet, és harcolni fogsz a céljaidért.

Számítanod kell megpróbáltatásokra is, de nem kell elbizonytalanodnod. Az élet egy örökös harc, melyben a szivárványt mindig vihar előzi meg. Az év első felében állhatnak akadályok az utadba, de a második félévben már hátradőlhetsz. Ami a pénzügyeidet illeti, egy kicsit bonyolult időszak elébe nézel: egyes jövedelemforrásaidat visszavághatják, és osztoznod is kell majd bizonyos összegeken, ami eléggé negatívan érint majd. Aztán, a pénzügyi kötelességeidet (részletek, adók, bérleti díjak) is el kell látnod, melyek eléggé lecsapolják a büdzsédet, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy még ezek ellenére is túlköltekezel.

Júliusban késztetést érzel arra, hogy kipróbáld magad új szakterületeken. Nagyon vonz külföld, így az év második felében talán összecsomagolsz, és a határokon túl kezdesz új életet. Ha mégis itthon maradsz, nagy eséllyel váltasz munkahelyet, vagy továbbképzed magad. A feletteseid pedig minden lépésedben támogatnak. Októberben remek lehetőségek adódnak az új partneri kapcsolatok kialakítására. Többé már nem akarsz egyedül üzletelni, így nagy érdeklődéssel keresed az ideális üzlettársat.

Odafigyelsz a fizikumodra és a külalakodra, továbbá fontossá válik számodra a közvélemény, ezért mindent elkövetsz, hogy pozitív benyomást kelts. 2020 életed egyik legjobb éve, érdemes lesz optimizmussal és bizalommal megélned minden egyes napját. A szerelemben is adódik pár rózsaszín hónap, amikor az érzéseid a topon lesznek. Olyan személy áll majd melletted, aki viszonozza ezt az érzelmi fellángolást.

Ami az egészséged illeti, azzal sem lesz gondod, főként március és szeptember között. A jókedveden az is nagyot lendít, hogy rengeteget sportolsz majd, természetesen azért, mert jólesik, semmiképp sem kényszerből.

Rák

Az év elején nagyon kommunikatív leszel, szívesen barátkozol, csevegsz, írsz, nyitott vagy és harmonikus viszonyt tartasz fenn mindenkivel. A környezeted keresi a társaságod, így pozitívan befolyásolhatsz másokat. Az esélyeid a kommunikációdban vannak, csak meg kell találnod a módját annak, hogy hallasd magad.

Március sok önbizalommal áld meg, ennek hatására hajlamos leszel beletemetkezni a szakmai teendőkbe. De légy óvatos, mert könnyen kiégsz. Pörögsz és valósággal égni fog a kezeid alatt a munka, ez pedig rengeteg energiádat emészti fel – eredménytelenül. A várva várt elismerés és hála ugyanis nem érkezik, a befektetett erőfeszítéseid nem térülnek meg, így csalódott leszel, és úgy érzed, mintha üresben pedáloznál.

Az életedre alaposan rányomja a bélyegét az anyagi helyzeted. Kilátásban van ugyan, hogy nőnek a bevételeid, de ne bízd el magad. Nem fognak pénzzel teli zsákok potyogni az égből, főként nem ingyen. Sőt, minden egyes fillérért komolyan meg kell dolgoznod! Szeptember végétől egyre fontosabb feladatokat bíznak rád, a motiváció hatására a munkaerőd is nő, így végre kivívhatod magadnak azt a bizonyos szakmai elismerést. Október igazán biztató eseményeket ígér e téren!

Míg egyes Rákokat a tanulmányok vonzanak – talán neked is lehetőséged adódik megtanulni valami újat és csábítót –, addig másoknak a családalapítás öröme adatik meg: szülővé válhatsz, és egyre gyakrabban érzed, hogy felkészültél erre a szerepre, gyereket akarsz, akit szíved minden szeretetével dédelgethetsz.

Ami az érzelmi életedet illeti, idén a szabadság lesz a legfontosabb számodra, ugyanakkor felelősséget is szeretnél vállalni a kapcsolatodban. Óriási szíved van és örök romantikus, így nem kell tartanod attól, hogy csodás pillanatok hiányával kell zárnod az évet. Kiegyensúlyozott leszel, és a magánéleted is sínre kerül.

Az egészséged tehet csak próbára, főként az év első felében. Akár sebészeti beavatkozásokra is sor kerülhet, de nem kell aggódnod, nem forog veszélyben az életed.

Oroszlán

Már az előző évből megtanulhattad, képtelen vagy egyedül élni ebben a világban, és ahhoz, hogy teljes legyen az életed, ki kell próbálnod minden jót, amit egy földi halandó átélhet. Azt is felfogtad végre, hogy a szerelem nem csak a gyomorban röpködő pillangókból áll – kellett egy kis idő hozzá, de megértetted. Ettől kezdve pedig csak át kell adnod magad az érzésnek.

2020 komoly anyagi problémákkal üdvözöl, amitől kissé pesszimista leszel. Annyira azért nem súlyos a helyzet, hogy végleg magadra zárd az ajtót. Január 25-től már enyhe javulást érezhetsz, mely lassan, de biztosan vezet ki a gödörből. Ami a munkát illeti, bár semmi sem adja könnyen magát, és rengeteg akadály áll az utadba, október végéig maximális esélyed van arra, hogy igazi sikert könyvelhess el. Az üzleti ügyeid felvirágoznak, hála a jól működő partneri kapcsolataidnak, és ez még egy kiváló bizonyíték arra, miért érdemes másokkal társulnod. Egy korábbi terved, mely befuccsolt, most újra a felszínre kerül, és nagy eséllyel fejlődik a pozitív irányba.

Az ismerőseid körében nagyon népszerű leszel, sok barát gyűlik köréd, de jó lesz vigyáznod a kétszínű „haverokkal”, akik visszaélnének a jóindulatoddal. Kirobbanó formában és hangulatban leszel, viccelődsz és a legaranyosabb arcodat mutatod, élvezed a barátaid kellemes társaságát, és főként a bulik, szórakozások, ünnepélyek iránt érdeklődsz.

A szerelmi életed tele lesz kalanddal! A nő-Oroszlánok külföldi férfiakkal létesíthetnek kapcsolatot. A családi életed szintén felvirágzik, főként júliusban. Ugyanebben a hónapban a külföldi ismerőseid is hazalátogatnak, és nálatok szállnak meg. Az egyedülálló Oroszlánokban feltámad a szülői ösztön: gyönyörű családi házról és sok-sok gyerekről álmodoznak.

Végül pedig, az egészséged sem szabad elhanyagolnod 2020-ban. Bár remekül érzed magad, ne vedd ezt készpénznek, és legalább a rutinvizsgálatokat érdemes lesz elvégezned.

Szűz

A Szüzeknek jó dolguk lesz 2020-ban, ugyanis szinte minden, amit az eszükbe vésnek, sikerülni fog nekik. Egy kiváló esztendő kezdődött számukra, tele új ideálokkal, barátságokkal, tervekkel és merész, jövőre néző, hosszútávú projektekkel. Az előtted álló év a lelkednek is jót tesz majd, szeptember kivételével, amikor csalódás érhet a párkapcsolatodban. Egyébként minden felhőtlen és boldog lesz, akár egy filmbeli szerelmes történet, melynek végkifejlete a házasság vagy egy várva várt terhesség lehet.

Ebben az esztendőben ragyogni fogsz. Tele leszel energiával, optimizmussal és melegséggel. Határozottan kiállsz a személyiséged és az elveid mellett, és könnyen érvényesülsz, főként hogy merészen állsz ki a reflektorok fényébe, gyakrabban mint valaha. A szakmád szempontjából idén szintén minden a helyére kerül: sokkal közelebb kerülsz önmagadhoz és ahhoz, amit igazán szeretsz csinálni. Sikerekben sem lesz hiányod, és az álmaidat is ideje lesz valóra váltanod, főként most, hogy egy befolyásos ember támogatását élvezheted.

Május és június bonyodalmakat tartogat. Ebben az időszakban óvakodj a hitelektől és a befektetésektől, ami pedig a partnered jövedelmét illeti, légy észnél. Függetlenül attól, hány éves vagy, remek esélyeid vannak az előléptetésre, a szakmai fejlődésre vagy a funkcióddal járó javulásokra.

Ami a párkapcsolatodat illeti, áprilistól júniusig a gyöngédség fog uralkodni a magánéletedben. Ha ebben az időszakban találsz rá a szerelemre, ne ragadtasd túlságosan el magad, hisz ez a viszony nem tart sokáig. Akik házasodni készülnek, jól teszik, ha mellőzik ezt a három hónapot.

Bár erős és ellenálló szervezettel áldott meg a sors, ne feszítsd túl a húrt az egészségeddel sem. Érdemes lesz vigyáznod magadra, és kissé jobban odafigyelned a mértékre. A kirobbanó energiád arra ösztönöz majd, hogy sokat sportolj, de ez nem feltétlenül tesz jót az ízületeidnek.