Menü Bezárás

Makacs zsírfoltok? Elárulunk néhány jól bevált megoldást, hogy könnyen eltüntesse őket.

Lássuk be – a foltok kiszedése a ruhákból igazi kínszenvedés. Az ideális mindig az lenne, ha eleve elkerülnénk a foltokat. Ennek ellenére fontos tudni, hogyan „javítsuk” ki a foltos ruhákat. Néhány folt pedig különleges figyelmet igényel.

Ezek közé tartoznak kétségkívül az olaj- és zsírfoltok. Fedezzünk fel néhány házi gyógymódot az ilyen foltok kezelésére:

Hogyan szabaduljunk meg a makacs zsír-/olajfoltoktól?

Számos termék van a piacon a zsír-/olajfoltok eltüntetésére, de nem mindegyik hatékony. Mit tehetünk tehát?

Az első dolog, hogy megfékezzük a foltot, és megakadályozzuk a terjedését. Hogyan tehetjük ezt meg? Nos, használhatunk papírtörlőt, homokot vagy akár macskaalmot is, hogy megállítsuk a folt terjedését (és amit később felporszívózhatunk).

Ha nincs a közelben ilyen termék, ne essünk kétségbe. Használjunk egy kis meleg vizet kéziszappannal vagy mosogatószerrel keverve. Vigyen fel egy keveset a foltra, és várja meg, amíg a keverék kifejti hatását. Ezután öblítse ki.

Íme néhány régimódi gyógymód a zsírfoltok kezelésére

A gyors cselekvés kulcsfontosságú: minél tovább marad a folt a ruhán, annál jobban felszívja a szövet, és annál nehezebb lesz eltávolítani.

A foltok eltüntetésének egyik barkácsmódszere, ha félbevágunk egy burgonyát, és az érintett részre dörzsöljük. Hagyja megszáradni a szövetet, majd kefével törölje le a maradékot. Ugyanez elvégezhető burgonyakeményítővel is.

De ha ez nem az Ön számára, akkor próbálja ki a szódabikarbóna használatát. Szórjon egy keveset a foltra, vagy készítsen pasztát vízzel, és vigye fel az érintett területre. Mindkét esetben hagyja hatni körülbelül 30 percig, majd távolítsa el. Óvakodjon a termék fehérítő tulajdonságaitól. Hogy ne tegye tönkre a ruháit, először egy rejtett helyen próbálja ki.

A gyors cselekvés a kulcs

A legmakacsabb zsírfoltok ellen más háztartási termékek is nagyon hatékonyak. Például tehetsz egy kis hintőport a friss foltra. Ez szintén megakadályozza a folt terjedését, és felszívja a zsírt.

Bármelyik módszer mellett is dönt, ne feledje, hogy kézi vagy gépi mosásra lesz szükség.

Ismerte már ezeket a folteltávolítási tippeket?