Menü Bezárás

Még csak 16 éves volt, amikor a férfi elrabolta ezt a nőt – 85 évvel később az unokáik megtudják kapcsolatuk titkát

“Míg a halál el nem választ” nagyon könnyű kimondani, de milyen gyakran követi ezt válás mindössze néhány évvel később? Amikor Faustino Jacinto és Estefanía Rodríguez összeházasodtak, ők ezt a fogadalmat nagyon komolyan vették. A pár azóta is együtt él egy kis településen (Villa del Carbón, Mexikó). És ez így van már nagyon-nagyon hosszú ideje.

Amikor Faustino először megpillantotta Estefaníát, rögtön beleszeretett. Faustino kétségbeesetten próbálta magára vonni a figyelmet, de Estefanía vonakodott: “elkezdtünk beszélgetni, azt mondtam neki, hogy szeretném feleségül venni, de a nő nem válaszolt” mondja Faustino. “Nem ismertem őt” emlékszik vissza Estefanía. De Faustino kitartott és ez végül bevált: egy hét múlva “elrabolta” Estefaníát, ahogy Mexikóban mondják, amikor egy pár megszökik. Ekkor 1932-ben jártunk, Faustino 18 éves volt, és Estefanía csak 16 éves volt.

A történet még inkább romantikussá vált, amikor annak ellenére, hogy nem volt pénzük, Faustino és Estefanía úgy döntött, hogy összeházasodnak. “Milyen esküvőnk lehetett, ha nem volt semmi pénzem?” viccelődött Faustino. És hihetetlen, de azóta ez az aranyos pár nem aludt külön egymástól egy napot sem. Egy gyors számítást végezve Faustino és Estefanía már 85 évet osztottak meg egymással!

A párnak 15 gyermeke született, akik közül négyen meghaltak. De a család nem állt meg a gyarapodásban, és már 68 unokájuk van, 114 dédunokájuk és 21 ükunokájuk! Faustino hamarosan betölti a 103. és Estefanía pedig a 101. életévét. A normális öregedéssel összefüggő problémák ellenére, a pár még mindig jó egészségnek örvend. Mi a titkuk, hogy boldog és tartós a házasságuk? Tisztelet. “Faustinótól soha nem kaptam egy rossz szót sem és sohasem volt durva a modora” mondta Estefanía büszkén.

Faustino és Estefanía kapcsolata olyan irigylésre méltó! Hányan álmodozunk valakiről, aki mellettünk van, aki szeret minket életünk végéig? Vagy legalább 85 évig!