Menü Bezárás

Meglepő furcsaságok, amiket valószínűleg képtelen vagy megcsinálni a testeddel

Testünk egy elképesztő gépezet. Ez a bonyolult, tökéletes összhangban dolgozó gép néha olyan dolgokra is képes, amelyet csak nagyon kevesen tudnak megcsinálni. Általában mindenkinek van valamilyen “szuperképessége”, amellyel kilóg a sorból barátai, családtagjai közül. Nekik pedig megint más “extra” képességük van.

Nézzük, te ezek közül hányra vagy képes? Nyugi, nem ciki, ha egyre sem. 🙂

1. Csak az egyik szemöldökünk felhúzása

Az állatvilágban (így az embereknél is) a fenyegetés jele, ha felhúzzák a szemöldöküket. Éppen ezért általában ezek együtt működnek, csak nagyon kevesen születnek úgy, hogy külön tudják vonogatni a szemöldöküket.
Ezt amúgy meg lehet tanulni úgy, hogy az egyiket lefogod a kezeddel, a másikat pedig igyekszel úgy felemelni, hogy a másik ne mozduljon be. Tükör előtt érdemes gyakorolni a gyorsabb eredmény kedvéért.

2. Nem tudjuk megnyalni a könyökünket

Az emberek 99%-a nem képes megnyalni a saját könyökét. És az emberek 90%-a miután ezt meghallja, megpróbálja megnyalni a saját könyökét. 🙂

3. Fülek mozgatása

agya

Erre sem sokan képesek, nem is véletlenül: Az állatokhoz képest a fület mozgató izmunk mozgásáért felelős terület elkülönül az arc többi izmához képest, és ez sokkal kisebb mint az állatoké, például a macskáké. Van, akinek annyira elenyésző méretű ez a terület, hogy nem tudja megmozgatni a füleit. Ezt is lehet gyakorolni, csak rá kell “érezni” a megfelelő izomra. Mosolygás vagy vicsorgás közben megmozdulnak a füleink, ha ezeket gyakran csináljunk, fejlődhet a fület mozgató izmunk.

4. Megérinteni az orrodat vagy az álladat a nyelveddel.

Csupán az emberek 10 százaléka képes rá.

5. A lebénult gyűrűsujj

Próbáld ki ezt az érdekes gyakorlatot: a képen látható módon helyezd a tenyered az asztalra, és hajlítsd be a középső ujjad.ujjak5

Ezután – a középső ujjadat továbbra is az asztalhoz nyomva – emeld fel egymás után a többi ujjad: a hüvelyk-, a mutató-, és a kisujjaddal nem lesz probléma, de mi a helyzet a gyűrűsujjaddal? Nem fogod tudni felemelni, mert a kezedben levő összes ujj független egymástól, kivéve ezt a két ujjadat. 🙂

6. Nyelv felcsavarás

Genetikai oka van annak, hogy valaki képes-e a nyelvéből “tölcsért” formálni. Akik erre képesek, általában fütyülni is tudnak a nyelvükkel. vagy legalábbis valami hasonló hangot hallatni miközben fel van csavarva a nyelvük.

nysel

7. Nem tudjuk magunkat megcsikizni

Az agyunk figyeli a mozgásunkat, és amikor magunkat akarnánk megcsikizni, azért nem fog soha sikerülni, mert az agyunk számít arra, hogy saját magunkat fogjuk megérinteni.

8. Ez a trükk nagyon sok emberen kifog:

Ülj le egy székre, és kezdj el a jobb lábaddal körözni a levegőben, az óramutató járásával megegyező irányban. Ezután kezdj el egy nagy 6-ost rajzolni a levegőben, miközben a lábaddal továbbra is körözöl. Ahogy elkezded rajzolni a 6ost, a lábkörzésed iránya egy csapásra megfordul. 🙂

9. Nem tudjuk saját magunkat megfullasztani

ox

Fizikai lehetetlenség, hogy megfojtsuk magunkat úgy, hogy nem veszünk levegőt. Mielőtt megfulladnánk, a tüdőnk automatikusan kilélegzi a használt levegőt: légzőrendszerünk reflexszerűen meg akar szabadulni a tüdőben felhalmozódott szén-dioxidtól és nitrogéntől, és helyére oxigéndús levegőt szippant be. Ugyanakkor az oxigénhiány miatt megvan az esélye, hogy elájulunk.