Menü Bezárás

Milyen színűek a ruháid? Ezt árulják el rólad!

Régen csak kékben jártál, ma meg hallani sem szeretnél erről? A pirosat kidobtad és csak feketét veszel fel hetek óta? Semmi sem véletlen!

Egy tanulmány segíti megérteni, miért változik olykor az ízlésünk, ami a ruhák színét illeti. Sokszor az is előfordul, hogy egymást követő napokon sem tudjuk már felvenni ugyanazt a színt – ez sem véletlen.

Vannak egyes vélemények, melyek szerint nem csak látjuk, érezzük is a színeket. Nyugtatnak, inspirálnak vagy szinte erőt adnak nekünk.

A színek sokat elárulnak rólunk, akik értenek hozzá, nagyon sok dolgot megtuduhat rólunk – elég, ha csak végignéz rajtunk!

Barna: A bizalom, a hitelesség és az egyszerűség jelképe. Igaz természetet és kiegyensúlyozottságot, érzelmi stabilitást és intelligenciát sugároz.

Lila: Gazdag és luxust kifejező szín, amely az anyagiasság, a romantika, a gazdag belső erő és a spiritualitás jelképe is lehet. Azok, akik szeretnek lilát hordani, fogékonyabbak a művészetek iránt és nagyon kreatívak.

Sárga: Pozitív, energetizáló szín, amely szociális és interakciót igénylő természetet fejez ki. Az ilyen embereket sokan kedvelik és nagyon könnyen beszédbe lehet elegyedni velük, egyszerűen barátkoznak.

Rózsaszín: A szeretet iránti vágy kifejező színe. Az olyan személy, aki gyakran hord rózsaszínt, egyben azt is jelzi, hogy feltétel nélküli szeretetet kíván nyújtani. A nőiességgel van kapcsolatban. Ha egy férfi szeret rózsaszínt hordani, azzal azt árulja el, hogy egyensúlyban van benne a maszkulin és feminin oldala.

Szürke: Az egyensúly és a neutralitás színe. Akik gyakran választanak szürkét, kifinomultak, habár a túlzásba vitt szürke a depresszió és unalom jele is lehet. Ha más halvány színekkel kombinálják, akkor a kényelmet és a könnyedséget sugározza.

Zöld: A természet szimbóluma, a nagy terek, a nyugalom, a gyógyulás jele. Nyugodtságot, frissült elmét jelent. Az, aki sokat szeret zöldet hordani, az karizmatikus személy, akit mélyen foglalkoztat mások lelki állapota.

Kék: A bizalom, pozitivitás, béke és hűség jele. Akik gyakran hordanak kéket, hitük és igazságaik szerint élnek és nem hagyják, hogy bárki is eltérítse őket a választott utukról. Könnyen elegyednek beszélgetésbe másokkal, szellemesek és jó a humorérzékük.

Piros: Intenzív, bátor, domináns szín, amely agressziót, szenvedélyt, és érzékiséget fejez ki. Erőt és magabiztosságot ad és extrovertált személyiséget jelez, aki figyelmet kíván magára vonni.

Fekete: A legnépszerűbb, időtlen és sokoldalú. Az erő, a kifinomultság és az elegancia jele, amely kontrollt és tekintélyt fejez ki. Egyben az analitikus elme, a függetlenség és az erős akarat jele is.

Fehér: A tisztaság, a jóság, az erkölcsösség, az egyszerűség szimbóluma, amely jó hatással van az emberekre. Azok, akik gyakran hordanak fehéret, bátrak, nyíltak, őszinték és magabiztosak.

Forrás: YuEd