Menü Bezárás

Mit árul el az érzelmi állapotodról az időpont, amikor felébredsz az éjszaka közepén

Egyre többen küzdenek alvászavarokkal, és panaszkodnak arra, hogy soha nem tudják rendesen kipihenni magukat. Miért van az, hogy nem tudunk elaludni, vagy miért ébredünk fel az éjszaka közepén, és miért nem tudunk visszaaludni?

A hagyományos kínai orvoslás szerint a válasz attól függ, pontosan mikor ébredünk fel éjszakánként. Ezen elképzelés alapján a test különböző szervei meghatározott érzelmeket és lelki állapotokat stimulálnak. Az alvás rendkívül fontos folyamat, és fiziológiai jólétünk elengedhetetlenül fontos része.

Az egyik elmélet, amit a kínai orvoslásban az alvási ciklusunk magyarázatára használnak, a shen, amely a gondolkodást, a tudatállapotot és a mentális funkciókat írja le.

A szervezetünk egy természetes ritmust követ, és a shen is szorosan követi ezt a ritmust. Éjszaka nyugalmi állapotban kell maradnia, miközben pihenünk, majd éberségre késztet nappali tevékenységeink során.

Ha nyugtalanok vagyunk abban az időben, amikor aludnunk kellene, az azt jelenti, hogy a shen túlságosan stimulál bennünket, ami alvási problémákhoz vezet.

Ha rendszeresen felébredsz éjszakánként nagyjából ugyanabban az időben, ne hagyd figyelme kívül tested jelzéseit. Attól függően, hogy mikor ébredsz fel, a szervezeted különböző dolgokat próbálhat közölni veled.

Ezt jelenti, ha rendszeresen ugyanabban az időben ébredsz fel éjszaka

Ha nehezen alszol el este 9 és 10 óra között:

Ez azt jelenti, hogy feszült vagy.

Úgy tűnik, a stressz egyre hétköznapibb problémává válik mindannyiunk életében. Folyamatosan tíz dolgon gondolkodunk egyszerre, és nyomás nehezedik ránk, hogy ezeket tökéletesen meg is valósítsuk.

Amikor este lefekszel aludni, a gondolatok ott kavaroghatnak a fejedben, és megakadályozhatnak a pihentető alvásban. Legyen szó akár munkahelyi problémákról, akár otthoni feladatokról, például a gyerekekről való gondoskodásról, vagy arról, hogy időt kell szánnunk a saját egészségünk megőrzésére, a teendők listája mindenképpen hosszúra nyúlik.

Az elalvás megkönnyítése érdekében érdemes meditációs gyakorlatokkal próbálkozni lefekvés előtt. A meditáció lehetővé teszi, hogy tested a béke és a nyugalom állapotába kerüljön, és segít elcsendesedni egy stresszes nap után. Kezdheted például azzal, hogy esténként lefekvés előtt fél órán át relaxáló zenét hallgatsz, ez segít lelassítani az agy működését, felkészülve az éjszakai pihenésre.

Emellett vegyél mély lélegzeteket, hogy lelassítsd a szívverésedet.

Ha 11 és 1 óra között ébredsz fel

Érzelmi csalódást élsz át.

A hagyományos kínai orvoslás ezt az időszakot az epehólyaggal kapcsolatos problémákkal hozza összefüggésbe, ami részben felelős lehet érzelmeink irányításáért. Az epehólyag állítólag a szenvedélyért, az öntudatosságért felelős.

Ha az epehólyag kiegyensúlyozott, boldognak és elégedettnek érezzük magunkat. De ha szenvedélyhiányt, döntési nehézségeket vagy bátortalanságot tapasztalunk, akkor az epehólyag nincs egyensúlyban.

Ha 1 és 3 óra között ébredsz fel

Dühös vagy.

A párod megint elfelejtett elpakolni maga után? Vagy egy bosszantó kolléganőd eldicsekedett neked az előléptetésével? Esetleg eléd vágott valaki reggel munkába menet? Nem csoda, ha dühös vagy.

A harag a májhoz kapcsolódik. Ha nem fejezzük ki a neheztelésünket, és nem adjuk ki magunkból a haragunkat, az idővel felhalmozódik a májban. Ezért megtörténhet, hogy az éjszaka közepén felébredünk emiatt.

Ahhoz, hogy leküzdjük ezt a nehézséget, meg kell tanulnunk kifejezni az érzéseinket. Amikor nyíltan kiadjuk magunkból az érzéseinket, képesek vagyunk megerősíteni a kapcsolatainkat, és felszabadíthatjuk a bennünk rejlő negatív energiákat.

Ha azonban magunkban tartjuk ezeket az érzéseket, az állandó súlyos megterhelést okoz, ami az éjszakai pihenés alatt újra felszínre kerülhet.

Ha 3 és 5 óra között ébredsz fel

Egy Felsőbb Hatalom próbál közölni veled valamit.

Ebben az időszakban a legaktívabbak a tüdők. A hagyományos kínai gyógyászat szerint a tüdő felelős azért, hogy az energia az egész testen áthaladjon, valamint az immunvédelem biztosításáért. Ugyanakkor a depresszió és a gyász állapotát is jelzi.

Ha nehéz időszakon mész keresztül az életedben, és úgy tűnik, hogy nem tudsz megbirkózni vele, jól teszed, ha megvizsgálod annak a lehetőségét, hogy esetleg egy magasabb hatalom próbál közölni veled valamit.

Amikor felébredsz, szánj egy pillanatot arra, hogy megnyugodj, lélegezz mélyeket, és imádkozz, hogy könnyebben átvészeld a szomorú pillanatokat.

Ha 5 és 7 óra között ébredsz fel

Érzelmi gátakkal küzdesz.

Ha ebben az időszakban ébredsz fel, az azt jelenti, hogy a beleid működésével van a probléma. Egy tökéletlen világban élünk, ezért természetes, hogy időnként megbántanak. A kellemetlen élmények hatására gyakran befelé fordulhatunk, úgy érezzük, csak magunkra számíthatunk, és bármit megtennénk annak érdekében, hogy ne sérüljünk meg újra.

Ha nehezen nyílsz meg mások előtt, és nem tudod elengedni a dolgokat, előfordulhat, hogy a vastagbélben felborul az egyensúly. A belek alapvető célja azoknak az anyagoknak az eltávolítása a szervezetből, amikre nincs szükségünk.

Ennek a szervnek a fizikai funkciója szorosan összefügg a spirituális aspektussal. A bélrendszer célja érzelmi szempontból, hogy megszabaduljon azoktól a dolgoktól, amik már nem szolgálnak bennünket.

Összességében elmondható, hogy ha nem tudsz elaludni, vagy gyakran felébredsz az éjszaka közepén, a kínai orvoslás segíthet megoldást találni a problémára, hogy nyugodtan átaludhasd az éjszakát. Forrás