Menü Bezárás

Mit jelent, ha repülsz/zuhansz az álmodban? Ezt az üzenetet próbálja közölni veled a tudatalattid!

Mindannyian álmodunk, de csak keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy emlékezzenek is arra, amit alvás közben láttak. Amikor megtörténik, hogy pontosan fel tudjuk idézni az álmunkat, gyakran kerülünk a hatása alá, főleg amikor valami rendkívüliről álmodtunk.

Téged is foglalkoztat az álmaid jelentése? Kíváncsi vagy, mit próbál általuk üzenni számodra a tudatalattid? Ha visszatérő álmod az, hogy repülsz vagy zuhansz, most kiderítheted ennek mögöttes jelentését.

Általában minden álomnak megvan az értelme. Ezért, ha gyakran álmodsz, és emlékszel is rá, érdemes álomnaplót vezetned – így később felfedheted a jelzések közti összefüggéseket.

A leggyakoribb álom, amit az emberek felemlegetnek, az a repüléssel/zuhanással kapcsolatos. Te is megtapasztaltad már őket? Az ezen álmok mögött meghúzódó spirituális jelentések eltérőek lehetnek, és kultúránként igencsak különböznek.

Mint minden álomértelmezés esetében, maga az álom nem annyira fontos, mint annak alkotóelemei, „körülményei”. Mivel a repülést a szabadsággal asszociálják, így az ezzel kapcsolatos álmokat is főként az ember szabadságérzetével magyarázzák. Carl Jung úgy vélte, hogy a psziché az álmokat az egyensúlyi állapot elérésére használja.

Mit jelent, ha azt álmodod, hogy repülsz?

Az álomfejtéssel foglalkozó szakemberek szerint, ha gyakran álmodod azt, hogy repülsz, arra utal, hogy a szélesebb perspektívát kell megtalálnod. De jelentheti azt is, hogy érdemes leegyszerűsítened a problémákat, és ne ragadj le az élet részleteinél. Ezek az álmok ugyanakkor egy nagyobb átmenet, egy komoly változás korszakát idézhetik.

Ha például azt álmodod, hogy zuhansz, csak esel (és általában felriadsz, mielőtt földet érnél), az a barátokkal vagy a családdal való kapcsolatvesztés érzését jelentheti. Ezek az álmok erős szorongást gerjeszthetnek abban, aki gyakran látja őket. Ugyanakkor ezek az álmok azt is jelezhetik, hogy túl nagy feladatot vállaltál, mint Ikarosz, aki megpróbált közel repülni a Naphoz.

Ha azt álmodod, egy repülőgépen repülsz, az arra utalhat, hogy egy kihívást jelentő helyzetben kockázatot kell vállalnod. Ha tiszta égbolton repülsz, azt jelenti, hogy meg akarsz szabadulni a problémáidtól.

Ha zavaros víz felett repülsz, az egy ismeretlen érzelmi problémára utalhat, amellyel nem akarsz foglalkozni. Ha azt álmodod, hogy szárnyak nélkül repülsz, akkor ez egy olyan álom lehet, amely ellentmond a logikának. Spirituális értelemben arra utalhat, hogy ambiciózus vagy, és arra vágysz, hogy látványos dolgokat érj el az életeddel.

Mit jelentenek a negatív repülő álmok?

Legalább annyiszor álmodunk rosszat, mint jót, és ez a repülő álmokra is vonatkozik. Ha azt álmodod, hogy egy olyan személlyel repülsz, aki megakadályoz az élményben, akkor ez a szorongás megnyilvánulása lehet. Még akkor is, ha olyan valakiről álmodsz, akit nem ismersz, érdemes megvizsgálni a valós életedben lévő összefüggéseket.

Próbáld meg megnézni, hogy hol érzed magad csapdában – javasolják az álomfejtéssel foglalkozó szakemberek. Merthogy a repülés gyakran a szabadság érzését jelenti. Ki, miben próbál megfosztani téged a szabadságodtól?

Az olyan álmok, amelyekben repülsz, képviselhetik az erődet, hogy le tudd győzni a mindennapi kihívásokat. Jelenthetik továbbá a célod eléréséhez szükséges erőfeszítésedet is. Míg a pozitív álmok az irányítást és a hatalmat jelenthetik, addig a negatív álmok a korlátokat és a tehetetlenséget szimbolizálják.

Ha például azt álmodod, hogy repülsz, és nem éred el a földet, akkor ez erőtlenséget jelenthet. Ha azt álmodod, hogy nem tudsz felemelkedni a földről, akkor ez azt a félelmedet jelképezheti, hogy nem vagy képes valamire.

A szakértők szerint, ha azt álmodod, hogy repülsz, de nem tudsz eljutni sehova, akkor ez azt jelenti, hogy képtelen vagy elérni a céljaidat.