Menü Bezárás

Mutatunk 12 elfeledett randiszokást a múltból, amit igenis érdemes lenne visszahozni

Régen minden más volt – halljuk sokszor, és valóban: 20-30-40-50 évvel ezelőtt sok mindent másképp csináltak az emberek. Vannak olyan dolgok, amikre ma már fura szemmel nézünk, és összetesszük a két kezünket, hogy már a múltba vesztek, de néhány szokást viszont jó lenne visszahozni.

Gondoljunk csak például a párkeresésre: szüleink, nagyszüleink, dédszüleink nem interneten ismerkedtek, nem lógtak a telefonjukon randi közben, és főleg nem bújtak ágyba egymással már az első vagy a második találkozón. Az ő korukban még több tisztelet, romantika és figyelem volt minden együtt töltött időben, amiről példát vehetnénk.

Íme 12 randiszokás, amit érdemes lenne napjainkban is alkalmazni:

1. Szedd össze magad és hívd randira a lányt!

Hagyjuk már az “együtt lógást”! Fiúk, ha randizni szeretnétek a kiszemelt lánnyal, hívjátok randira, ne kerteljetek! Ha nem meritek felvállalni, hogy tetszik nektek és többet akartok, a végén még a barátságzónában ragadtok.

2. Öltözz ki a randira!

De jó lenne, ha az emberek megtisztelnék azzal a partnerüket és az alkalmat, hogy szépen felöltöznek. Nem kell öltönyben és estélyiben megjelenni a randin, de ilyenkor fel lehet húzni a különleges alkalmakra tartogatott pólót vagy ruhát. Hidd el, nem veszítesz vele semmit!

3. Vigyél apró ajándékot vagy virágot!

Nem az számít, milyen aprósággal leped meg a partneredet, a szándék a fontos! Lehet ez az ajándék akár egy kerti virágokból álló csokor vagy a lány kedvenc csokija, biztosan sikert aratsz majd vele.

4. Menjetek táncolni bulizás helyett!

Mennyivel másabb egy romantikus lassúzás, mint az egymás mellett csápolás egy heringpartin? Szerencsére a felkapott, mainstream zenéket játszó szórakozóhelyek mellett még vannak olyan klubbok, ahol olyan számokat is játszanak, amire párban tudtok táncolni, de egy bálban egy rophatjátok együtt.

5. Tedd el a telefonodat!

Nagy tiszteletlenség a másik felé, ha helyette a mobiloddal vagy elfoglalva. Olyan illúzióromboló azt látni, hogy egy romantikus vacsora közben a pár mindkét tagja inkább a telefont nyomkodja, ahelyett, hogy a randira koncentrálnának. Beszélgessetek egymással, hiszen azért találkoztok!

6. Nyisd ki a kocsiajtót a lánynak!

Nem kötelező, de nagyon udvarias és tiszteletteljes benyomást tehetsz ezzel a partneredre.

7. Legyél őszinte a szándékaiddal!

Persze kicsit kínos lehet arról beszélni, hogy mi lesz köztetek, amikor még csak nemrég kezdtetek el randizni, de ne kerüld el ezt a beszélgetést! Jobb mindig tisztázni, hogy mit szeretnél a másiktól.

8. Vidd el a párodat egy romantikus estére!

Lepd meg egy hétköznap este, amikor mindketten ráértek, és hívd el vacsorázni, vagy sétálni a városba.

9. Ne számíts szexre már az első randin!

Gondold végig alaposan, mielőtt ágyba bújsz a randipartnereddel. Lehet, hogy te pasiként nem teketóriáznál, de ha egy olyan lánnyal vagy, akivel többet is el tudsz képzelni, inkább ne kapkodd el a dolgot. Ilyenkor minden lépés számít, szóval legyél úriember, és ne siesd el!

10. Csak akkor mondd, hogy “szeretlek”, ha komolyan is gondolod!

Az emberek manapság már nem foglalkoznak mások érzelmeivel. Úgy dobálóznak az ilyen nagy szavakkal, mintha semmiség lenne. Legyen újra jelentősége ennek a kijelentésnek! Csak akkor mondd ezt a párodnak, ha tényleg így érzel iránta!

11. Tartsd észben azokat a dolgokat, amik boldoggá teszik a párodat!

Jegyezz meg minden apróságot, amit szeret: a kedvenc italát, amit minden alkalommal rendel, azt a zenét, ami nem ment ki a fejéből az elmúlt héten, annak a filmnek a premierjét, amit nagyon szeretne megnézni. Értékelni fogja, ha nem feledkezel meg ezekről a számára fontos dolgokról.

12. Mindig érkezz időben a randira!

Végül, de nem utolsósorban: soha ne késs a találkozótokról! Nagyon udvariatlan dolog, főleg az első randin. Inkább érkezz korábban, elsőként, de ne várakoztasd meg!