Menü Bezárás

A nagyszülők szeretete nem pótolható, minden gyermeknek szüksége van a nagyszüleire

A nagyszülők nagyon nagy kincsek, ők a gyermekkor stabil pontjai. Ők olyan szülők akik okosak, több türelmük van, több előnyben részesítik az unokákat, a nagyszülők is szülők, csak ők már megkapták a második esélyt.

Nem mindenki akarja ezt elfogadni, igaz sok embernek a szülei távol laknak, de vannak olyanok is akiknek a szülei két utcával távolabb laknak, de csak ünnepek alkalmával találkoznak a családdal azért, hogy ne legyen felfordulás a házban.

Egyes nagyszülők hagyják, hogy az unokák a falra rajzoljanak, mások pedig még ebédre sem hívják meg őket. Vannak olyan nagyszülők is akik nagyon elfoglaltak, vagy vidéken laknak ezért csak ritkán tudnak az unokákkal lenni. A szülőknek ez nagyon fájdalmas, ők is szeretnék, ha lenne egy nyugodt reggelük, úgy hiányzik ez nekik mint egy pohár víz, de az a legfájdalmasabb számukra, hogy a gyerekeiknek nem lesz részük abban a sok jóban amit a nagyszülők nyújthatnak nekik.

A nagymamák készítik a legjobb tejberizst, kitalálják a legjobb játékokat még akkor is, ha az unokájukat nem tudják ölbe venni. A nagymamák biztos pontok az unokák életében, palacsinta és szünidő illatúak. Ők tudják minden növény nevét, előre látják mikor fog esni az eső és mikor süt ki a Nap.

A nagymamák nem szabályok szerint működnek, hanem a szeretet szerint. Vajas mézes kenyeret kennek, akár az éjszaka közepén is, az ölükbe ültetik az unokákat bármilyen nagyok is azok.

A nagyszülők kincsek, akik gyönyörűvé teszik a gyermekkort. Tudjuk, hogy sok esetben a nagyszülők nem mindig figyelnek arra, hogy a gyerekek egészségesen étkezzenek, időnként túl sok édességet adnak nekik. Ők ezt is csak azért teszik, mert szeretnék boldoggá tenni az unokáikat.

Sokan viszont megtanulnák a legjobb tejberizst elkészíteni, minden dolgukat elhalasztanának csak azért, hogy az unokák jól érezzék magukat náluk. A nagyszülők nem tökéletesek, de teljesen alkalmasak arra, hogy szeressenek és a szeretet nem tehet rosszat egy fejlődésben lévő emberkének sem.

Sajnos nem mindenkinek jó a kapcsolata a nagyszülőkkel. Az anyósoddal való problémád még nem hatalmaz fel arra, hogy a gyerekednek megtiltsd, hogy a nagyszüleivel legyen. Minden gyereknek szüksége van a nagyszülei szeretetére!