Menü Bezárás

Ne pazarold az időd olyan emberekre, akik fárasztanak és leszívják az energiádat!

Ezt a lépést mindenképp meg kell tenned saját magadért: ne pazarold az idődet és az energiádat olyan emberekre, akikkel kapcsolatban úgy érzed, visszahúznak, hátráltatnak, és negatív energiával töltenek el. Akik soha nem dicsérnek, sőt, inkább csak kritizálnak, na ők az elsők, akiktől jó, ha távol tartod magad.

Ne pazarold az idődet olyan emberekre, akik aláássák az önbizalmad, és lerombolják az önbecsülésed. Menekülj az olyan emberek elől, akik nem tudnak örülni a sikereidnek, és soha nem értékelik az erőfeszítéseidet, észre sem veszik, azt, ha győztél.

Nem érdemes olyan emberekre pazarolnod az idődet, akik állandóan versenyeznek veled, akik folyton be akarják bizonyítani, hogy sokkal jobbak, mint te.

Messzire kerüld azokat, akik képesek megalázkodni csak azért, hogy értékelje valaki őket is. Azokat, akik csak akkor értékelik saját magukat, ha más kellő figyelmet fordít rájuk, másképp teljesen értéktelennek gondolják magukat.

Ne tölts túl sok időt olyan személyekkel, akik állandóan csak magukról beszélnek, soha nem figyelnek rád, és bármit is mondasz, nekik mindig van egy jobb vagy egy meghatóbb sztorijuk. Ők azok, akik, ha meg is kérdezik, hogy hogy vagy, a válaszra már egyáltalán nem kíváncsiak. Mindig csak vesznek, és soha nem adnak, önzőek, egoisták, és általában nagyon pesszimisták is.

Ne pazarold az idődet olyan emberekre, akik manipulálnak, csak azért tartják a kapcsolatot veled, hogy megszerezzék, amit szeretnének. Ha pedig nem teljesíted a kívánságaikat, akkor rossz barátnak kiáltanak ki, és ezt úton-útfélen hangoztatják is.

Ne pazarold az idődet olyan emberekre, akik boldogtalanná tesznek, csupa drámát és negatívizmust hoznak az életedbe, akik miatt sokkal borúsabban látod a világot.

Ne pazarold az idődet az olyan emberekre, akik megkeserítenek, ne hagyd, hogy elvegyék az érzéseidet, a jókedvedet, az életedet. Egyetlen percet, egyetlen pillantást egyetlen szót se pazarolj többé rájuk.

Barátkozz inkább olyanokkal, akik boldoggá tesznek, inspirálnak, motiválnak, örömöt adnak. Mondj nyugodt szívvel búcsút a demotiváló embereknek, ha csak nem akarod a legdrágább kincsed, az életedet, rájuk pazarolni!