Menü Bezárás

Nehogy kiöntsd a savanyú uborka levét! Igazi kincs!

A savanyú uborka az egyik kedvenc savanyúságunk, de ennél sokkal több is, hiszen a leve jó néhány egészségügyi problémára is felhasználható!

A gyomorégés remekül kezelhető néhány korty savanyú uborkalével. 

A gyomorégést többnyire a fűszeres, savas ételek fogyasztása okozza, mivel hatásukra fokozódik a gyomorsav termelődése, ezáltal tapasztaljuk azt a kellemetlen érzést, amit gyomorégésnek nevezünk. Elsőre azt gondolnánk, hogy az uborka ecetes leve csak fokozza a problémát, azonban épp ellenkezőleg. Már egyetlen korty is kiegyensúlyozza a gyomor savszintjét és megszünteti a gyomorégést!

Az uborkalé segít a fájó ízületek és izmok ellazításában,

Ha gyakran kínoznak izomgörcsök, esetleg már orvoshoz is fordultál miattuk, hallhattál az elektrolitokról. Ha túl sokat izzadunk, vagy nagyon megerőltetjük az izmainkat ezek az elektrolitok nem tudják kifejteni a hatásukat, ezért áll be az izomgörcs, szerencsére azonban az uborka lé rengeteget tartalmaz belőlük! Ha legközelebb begörcsöl a lábad, önts belőle egy keveset egy pohár vízbe, majd idd meg, a görcs azonnal el fog múlni.

Torokfájás esetén gargarizálj vele!

Az egyik legnépszerűbb házi orvosság torokfájásra, ha langyos, sós vízzel gargalizálunk, mivel ez megöli a baktériumokat és visszaállítja a szánk pH egyensúlyát, így elmúlik a torokfájás. Legközelebb azonban próbáld ki helyette, hogy uborka lét melegítesz és azzal öblögetsz, mivel a benne lévő ecet miatt csak fokozza a sós víz jótékony hatását. Naponta több alkalommal gargarizálj vele.

Megtisztítja a rézből készült edényeket

Ha szeretnéd visszaadni rézből készült edényeid ragyogását, vagy olyan módot keresel, amivel gyengéden tisztíthatod őket, használj uborkalevet. Eltünteti a fekete foltokat, feloldja a zsírt és a szennyeződéseket, edényeid pedig olyanok lesznek, mint az újak!

Természetes tápanyag a növényeinknek

A legtöbb növény szereti a savas talajt, ezért jót tesz nekik, ha öntesz melléjük egy keveset a savanyú uborka levéből. Különösen jót tesz például a rododendronoknak, melyek elképesztő virágzásba kezdenek majd! Egy liter öntözóvízhez dél deciliternyi uborkalevet adj.