Menü Bezárás

„Nem voltam hajlandó helyet cserélni a repülőn, hogy a barátnőmmel üljek – kellett egy kis szünet”

Megtörténik, hogy az embernek szüksége van egy kis magányra, amikor olyan hangulatba kerül, hogy senki se szóljon hozzá. Nem lehetünk mindig a legjobb kedvünkben, és nem is lehetünk mindig nyitottak mindenfélére. Kell az a belső odú, ahová alkalomadtán el lehet menekülni, és jól be lehet vágni az ajtót – vagy mégsem?

Egy pár a teljes nyaralásuk alatt veszekedett egymással. Ahelyett, hogy kihasználták volna a remek alkalmat arra, hogy a hívogató napsütésben, a hűsítő tenger vizében vagy a pálmafák árnyékában lazuljanak, csak tovább fokozták egymás között a feszültséget. Olyannyira összerúgták a port (vagy ez esetben a homokot?!), hogy a hazafele úton a férfinak szüksége volt egy kis távolságra. Ezért nem volt hajlandó a barátnője mellé ülni a repülőgépen.

A fiatalember végül a Reddit-en engedte ki a gőzt, és arra volt kíváncsi, mit szól a közvélemény ahhoz, hogy nem akart helyet cserélni egy másik utassal azért, hogy a kedvese mellett ülhessen. Hát… kapott hideget is, meleget is, hogy változzon!

„A barátnőm (21) és én (21) most végeztünk a vizsgákkal, ezért úgy döntöttünk, hogy elutazunk néhány napra Ohióba. A nyugati parton élünk, szóval ez kb. 4 órás repülőút volt” – kezdett bele a történetbe a férfi.

„Amikor felébredtünk, rögtön mérges volt, mert véletlenül lelöktem az ágyról, lol. Aztán elkezdett találni dolgokat, amik miatt panaszkodhat. Javasoltam, hogy reggelizzünk a szállodánkban, mert az benne van az árban ahelyett, hogy elmentünk volna valami kávézóba, így odamentünk, de ő folyton azért panaszkodott, mert a kávé gyenge, és ő kér egy másikat, így engedelmeskedtem, és elmentünk végül egy kávézóba” – folytatta a fiatalember, aki szerint ez még csak a kezdet volt

A feszültség tovább nőtt, mivel a barátnő mindig talált valamit, amivel az idegeire menjen a párjának. És ez így ment a hazautazás pillanatáig, amikor „kiérünk a reptérre, és ő még többet panaszkodik, mondom neki, hogy fáradt vagyok, hadd pihenjek, ne beszéljen velem, amíg haza nem érünk, ő pedig teljesen felhúzza magát és panaszkodik” – magyarázza a férfi.

„Különböző helyeket kaptunk a repülőn, mert a járat zsúfolásig tele van. Mondom neki, hogy semmi baj, csak 4 óra. Ekkor odajön hozzám, és azt mondja, hogy a mellette ülő nő hajlandó helyet cserélni velem. Szó szerint azt mondtam neki, hogy “hagyjál már békén”, és nemet mondtam. Ő visszament sírva, de én csak egy rohadt szünetet akartam. Amikor hazaértünk, még jobban elkezdett sírni, és azt mondta, hogy zavarba hoztam őt a repülőn” – jutott a történet végére a férfi.

Aztán megkérdezte a felhasználókat, ezek után is ő volt a bunkó, amiért nem volt hajlandó tovább hallgatni a barátnője ostobaságait? A kommentszekciót valósággal elárasztották a hozzászólások, a felhasználók pedig megosztó véleményeket alkottak.

Volt, aki megvédte a férfit egyesek túl őszinte véleményétől: „Mindig utálom ezeket a kommenteket, amikor az emberek egyetlen rossz napot vesznek, és megpróbálják az egész kapcsolatra kivetíteni.”

Miközben egy másik teljesen elítélte őt a viselkedéséért: „Elég bántó, ha azt mondod a barátnődnek, hogy ne szóljon hozzád többet, mert annyira idegesítőnek találod. Aztán zavarba hoztad és feldühítetted azzal, hogy nem ültél mellé a repülőn, pedig nyilvánvalóan örült volna neki. Szerintem ez csak úgy hangzik, mintha eleged lenne belőle.”

És volt, aki teljesen át tudta érezni a pasi helyzetét, és saját tapasztalatból fakadó diplomatikus választ adott: „Meg kell mondanom, eltartott egy ideig, amíg én és a néhai férjem jól tudtunk együtt utazni. Egyikünk sem volt nagy utazó. A vakációk vége felé eléggé ki voltunk akadva egymásra. Később megtanultunk elnézőbbek lenni egymással, de az első időkben voltak olyan pillanatok, amikor tényleg teret kellett adnunk egymásnak. Szóval azt hiszem, ez lehetett a körülmény.”