Menü Bezárás

Német szegénység: így néznek ki a rászorulók számára készült szociális lakások

Németország szép és tiszta hely. De ugyanúgy, mint bárhol máshol a világon, itt is vannak szegény emberek, és vannak hajléktalanok is, akik kénytelenek az utcán élni, emberek, akik valamilyen okból elvesztették a megélhetésüket, és nincs miből otthont teremteniük.

A különbség csak az, hogy ezek az emberek szeretnének dolgozni és pénzt keresni, ezért lehetőségük van arra, hogy otthonra találjanak ezekben a lakásokban, amit pont erre a célra építettek fel.

Így néznek ki ezek a házak Aegidienbergben, Rhein-Sieg-Kreis egyik körzetében:

A lakók nem a tulajdonosai ezeknek a házaknak. A szociális bérlakások közpénzből épülnek, és az állam kezében vannak.

A lakások elosztása a városházán (Rathaus) történik meg. Az embereknek általában nagyon sokat kell várniuk, amíg rájuk kerül a sor, és szociális bérlakáshoz jutnak, néha akár 4 évet is.

Ha az igénylőnek kisebb lakásra van szüksége, akkor a várakozási idő lecsökkenhet másfél évre. De addig is, amíg a sorukra várnak, az emberek nem maradnak tető nélkül. A rászorulóknak szobákat ajánlanak fel munkásszállókon.

Miután lakáshoz jutottak, az állam lehetőséget ad az állampolgároknak arra, hogy munkát találjanak, és a kezdetekben nem kérnek bérleti díjat. Egy bizonyos idő elteltével a bérleti díjat minden hónapban meg kell fizetni.

A képeken a földbe süllyesztett szeméttartályok is láthatók, amelyek megóvják a környéket a kellemetlen szagoktól. A házak három emeletesek, de mindegyikük lifttel van felszerelve, amelyek alkalmasak a fogyatékkal élők számára.

Az alagsorban ugyanakkor minden lakrésznek a rendelkezésére áll egy kis lomtár is. Az épületeket hőszivattyú fűti, és minden lakás külön hőszabályzóval van ellátva. Ezenkívül padlófűtés is van.

Emellett a házak minden szükséges kényelemmel rendelkeznek, többek között internettel is. Az épületek tetejére vákuumcsövekkel felszerelt gyűjtőtartályokat szereltek a víz melegítésére. Ezekben a lakásokban sok lakó a volt Szovjetunió államaiból, vagy arab országokból származik.