Menü Bezárás

Ő volt Sarah a Váratlan utazásban, most, 40 évesen ez lett belőle…

Sarah Polley neve sokaknak a „Váratlan utazás” filmsorozatból lehet ismerős, ahol a fiatal Sarah karakterét formálta meg, akit egy távoli kanadai szigetre küldtek rokonaihoz. Bár a történet vele a középpontban bontakozott ki, az évek során sok más művében is láthattuk.

Sarah 1979. január 8-án született Torontóban. Apja, Michael Polley kezdetben mint szakmunkás dolgozott, később pedig színészként tűnt fel – még a „Váratlan utazás” című sorozatban is, ahol a helyi doktor karakterét alakította. Anyja, Diane Polley szintén a színművészeti világban tevékenykedett, mint színésznő és rendező.

Tragikusan, Sarah életének 11. évében veszítette el anyját egy súlyos betegség következtében. Felnőtt koráig abban a hitben élt, hogy Michael Polley a biológiai apja, azonban megtudta, hogy valójában nevelőapja. DNS-teszt is igazolta, hogy a vér szerinti apja Harry Gulkin, aki film- és színházi producerként dolgozott.

Sarah később számos filmben kapott szerepet, többek között a „Mr. Nobody”-ban Jared Leto oldalán, vagy az „Hibrid” című filmben Adrien Brody mellett. Emellett forgatókönyvíróként is aktív, több díjat és elismerést is kapva munkáiért, beleértve az Oscar-díj jelölését.

2012-ben a saját családi történetét feldolgozó „Apám története” című dokumentumfilm rendezőjeként 24 díjat is elnyert. Ezen kívül a „Volt egy tánc” című film is az ő rendezésében készült. Forgatókönyvírói karrierje csúcsát a „Women Talking” című film adaptált forgatókönyvéért kapott Oscar-díjjal koronázta meg.

Sarah jelenleg második házasságában él, két gyermek anyjaként. Ahogyan a képen láthatjuk, a tehetséges színésznő és író a nyilvánosság előtt nőtt fel. Fotó forrása: the Toronto Star.