Menü Bezárás

Odaragasztani a függönyt az ablakhoz? Ez a megoldás, még a redőnyt is helyettesíti!

A férjemmel házban élünk. A konyha ablaka az utcára néz, és a kerítésünk nem elég magas. Valahányszor teát iszunk a konyhában, az az érzésünk, hogy valaki figyel minket. Szörnyen kellemetlen érzés. Belefáradtam, hogy arra várjak, hogy a férjem végre redőnyöket szereljen fel, ezért saját magam kerestem megoldást.

Egy nyugdíjas vlogger, Olga Papsueva ihletett meg, akinek nagyon jó ötletei vannak. Azt javasolja, hogy redőnyök helyett tegyünk inkább tüllt az ablakokra – ezt a könnyű anyagot, amelyből a függönyök is készülnek. Elsősorban azért, mert ezt bárki meg tudja tenni, másodszor pedig sokkal olcsóbb megoldás, mint a redőnyök. Ezen felül pedig még jól is mutat.

Tehát szükséged lesz egy darab tüllre, amit az ablak méreteire vághatsz. Használhatsz például egy régi függönyt erre a célra. Ragasztónak pedig keményítőt használhatsz – ez természetes, praktikus és olcsó. Adj egy evőkanál keményítőt 0.5 l vízhez, és forrald fel a keveréket. Majd nedvesítsd át a szövetet ebben az oldatban.

Mielőtt elkezdenéd felragasztani, győződj meg róla, hogy minden ablak csukva van. Fentről lefele haladva vidd fel ezt az enyves anyagot az ablaküvegre, közben simítsd el a kezeddel az egyenetlenségeket.

Ezzel a folyamattal bónuszként a kezedet is hidratálhatod. Amíg ragasztasz, a kezeid felszívják a nedvességet és más tápláló anyagokat a keményítőből.

Amikor a felragasztott függöny megszáradt, azt tapasztalod majd, hogy bentről ugyan ki lehet látni, de odakintről nem látszik semmi. Most már nyugodtan lehet teázni.

Ugyanilyen egyszerű eltávolítani is az anyagot. Egyszerűen csak nedvesítsd meg egy kevés vízzel a teljes felületet. Én ezt körülbelül havonta elvégzem, ha úgy látom, hogy bemocskolódott. Kimosom, és aztán visszaragasztom. Így az ablakokat is mindig tisztán tudom tartani.

Forrás