Menü Bezárás

Őrző csillagjegyek – sorsuk az odaadás és a hűség, karmájuk a szeretet nevében hozott áldozat

Az asztrológiában a csillagjegyeket több szempont szerint is csoportosítani lehet. A legnépszerűbb a négy főelem szerinti felosztás: víz, tűz, levegő és föld. Egy másik szempont, amely értékes részleteket adhat arról, hogyan működnek, gondolkodnak és cselekszenek az egyes jegyek szülöttjei, az a típus (vagy mód): kardinális, változó vagy állandó. Ez a kritérium szorosan kapcsolódik az évszakok változásához, és szinkronban van a Föld természetes ciklusaival.

A változó jegyek – Ikrek, Szűz, Nyilas és Halak – mindig az egyik évszak végén vannak, megkönnyítve az átmenetet a következőbe, egy ciklus végét jelképezve. Társaságkedvelő emberek, akik nagyon alkalmazkodóképesek, de ugyanakkor nagyon határozatlanok és változékonyak is.

A kardinális jegyek – a Kos, Rák, Mérleg, Bak – egy új évszak kezdetét szimbolizálják. Különleges tehetségük van ahhoz, hogy mozgásba hozzák a dolgokat és változásokat idézzenek elő. Az állandó (vagy fix) jegyek – Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő – az egyes évszakok csúcspontján születettek, amelyek biztonságot és bizonyosságot hoznak magukkal.

A fix jegyek szerepe a mindennapi helyzetekben a pozíciók, felelősségek, célok vagy akár a vágyak fenntartása, támogatása és védelme. Ezek a jegyek a legkevésbé nyitottak a változásokra. Szerepük a hagyományok megőrzése. A fix jegyeknek nem lehet könnyen elterelni a figyelmüket – kezüket a kormányon, szemüket pedig az úton tartják.

Kicsit makacsok lehetnek, vagy megrekedhetnek egy rutinban, ami negatívum. Azonban ezeket a jegyeket megbecsülik a szilárd, hűséges, odaadó, bizalomteljes és türelmes természetük miatt. Valóban határozott véleményük van, és néha hajthatatlanok lehetnek, de vannak olyan területek az életben, ahol ezek a tulajdonságok szükségesek, sőt, ösztönzőek.

Bika

A Bika, az egyik állandó földjegy, a stabilitásáról és rugalmasságáról ismert. A Vénusz bolygó által uralt Bika a luxus és a szépség mélységes szeretetét hozza magával. Az ebben a jegyben született embereket gyakran kitartónak, pragmatikusnak és érzékiség-orientáltnak tartják. A Bika békés, mégis határozott hozzáállásával minden helyzetbe stabilitást hoz.

A Föld elem a Bika fix természetében arra készteti őt, hogy az anyagi javak felhalmozására összpontosítson. Ez azt jelenti, hogy a szülötteknek vigyázniuk kell arra, amit megkeresnek vagy felhalmoznak. Mivel a Bikák érzéki természetűek, élvezik a kézzelfogható tárgyak tapinthatóságát. Ugyanolyan felelősségteljesen vigyáznak mások tulajdonára, mint a sajátjukra, és gyakran kerülnek hivatásos gyámi pozícióba. A biztosítási terület tökéletes iparág a Bikák számára, mivel a biztonságra helyezik a hangsúlyt.

A Bikák az ittben és mostban orientáltak, és szükségük van arra, hogy munkájuk kézzelfogható gyümölcsét lássák. Egyszóval, néhány jegyet nem zavar, ha inkább híres, mint gazdag, de a Bikák másak. Gyakorlatias földi elem lévén, látni és érezni akarják a pénzt. A szerelemben pedig olyan felelős emberekhez vonzódnak, akiknek átlagon felüli az életmódjuk és az életszínvonaluk, és akik tudják, hogyan kell valóban gazdálkodni a jövedelmükkel, megtakarításaikkal és befektetéseikkel.

Oroszlán

Az Oroszlán, a Nap által őrzött fix tűzjegy erős energiát és karizmatikus személyiséget sugároz. Az Oroszlánokat gyakran természetes vezetőként tartják számon, akik vágynak az elismerésre és a megbecsülésre. Fertőző szenvedélyükkel ezek az egyének készen állnak arra, hogy bármilyen társadalmi környezetben tündököljenek. Kreatívak és magabiztosak, az Oroszlánok a központi figurák a saját és a körülöttük élők életében.

A Tűz elem miatt ez a jegy erős az önkifejezés terén, ezért sok Oroszlán nagyon művészi és kreatív tud lenni. Megragad egy ötletet, és a végsőkig küzd vele, nem hagyja abba, amíg azt ki nem fejezi úgy, ahogy azt a legjobbnak érzi. Az Oroszlánt a „dzsungel királyaként” ismerik, ezért mindenkor érvényesíteni fogja magisztrális tekintélyét – akár valós, akár képzelt tekintélyről van szó.

Erőfeszítéseit egy elsöprően vonzó tulajdonság, az önbizalom támasztja alá. Kevés csillagjegy képes ennyire ügyesen pszichoanalizálni a versenytársait, és felfedezni a siker titkát! A szerelemben az Oroszlánok szeretik, ha csodálják őket, és nagyon szenvedélyes, védelmező és hűséges szeretők.

Skorpió

A Skorpió, a Plútó és a Mars hatása alatt álló fix vízjegy figyelemre méltó mélységet és intenzitást hoz magával. Az ebben a jegyben születetteket gyakran rejtélyesnek és szenvedélyesnek tartják. A Skorpió az emberek és a helyzetek olvasásának képességével eltökélten navigál az életben. Természetesen mélyen ülő szemeik mögött félelmetes erő és rendíthetetlen akarat rejtőzik.

Mivel ebben a jegyben a Víz elem uralkodik, a Skorpió szerepe az érzelmek és érzések, a saját és mások érzelmeinek a megerősítése és állandósítása. Mivel az a céljuk, hogy másokat rávegyenek arra, hogy végleges megállapodásra jussanak, elkötelezzék magukat egy stratégia mellett és továbblépjenek, könnyen érthető, miért teljesítenek olyan jól az értékesítésben, a tárgyalásokon és az interperszonális kapcsolatokban.

A Skorpiók irányítási igénye féltékennyé vagy birtoklóvá teheti őket. Ez lehet bájos vagy kevésbé bájos tulajdonság, attól függően, hogy mennyire intenzív. A Skorpiók megfontoltan dolgoznak, és véleményüket ritkán lehet megváltoztatni. Rögzült természetük bosszantó lehet, de a szeretteikhez való rendíthetetlen hűségük is a szeretett tulajdonságaik közé tartozik. Intenzív, lángoló szenvedélyük megbabonázóvá teszi őket.

Vízöntő

A Vízöntő, az Uránusz által uralt fix levegőjegy, a fix csillagjegyek közül a legszokatlanabbnak és legkonformistábbnak számít. Szabad elméjével és kifogyhatatlan újítási vágyával a Vízöntő lelkesedéssel és kíváncsisággal tekint a jövőbe. Független és idealista személyiségük miatt ezeket a szülötteket gyakran forradalmároknak és látnokoknak tartják.

A Vízöntőnek a levegőben – a kommunikatív elemben – való megalapozottsága, valamint a fix tulajdonsága miatt a barátságokat állandóvá teszi. Kevés jegy veszi olyan komolyan a barátságot, mint a Vízöntő, és hajlamos arra, hogy egész életében megtartsa, megvédje és ápolja a kapcsolatait. A Vízöntők másik szerepe a csoportok és szervezetek létrehozása és alapítása, mivel természetes területük a tizenegyedik házon túl van. Sokan azt hinnék, a Vízöntő egy változékony jegy, de nem. Ő az egyediségében állandó.

A Vízöntők szilárd természete a tudományos és rendezett elméjükben mutatkozik meg, és abban, hogy ragaszkodnak a szigorú eljárások betartásához, hogy a lehető legpontosabb eredményeket kapják. A Vízöntő a jövő felé halad, de nem olyan elhamarkodottan és impulzív módon, mint a Kos. A Vízöntő inkább ragaszkodik a teljes objektivitáshoz, érzelmek és előítéletek nélkül. Forrás