Menü Bezárás

Rászoruló gyerekeknek szolgálta fel az esküvőjére rendelt ételeket a menyasszony és a vőlegény

Amikor a pár megtudta, hogy a járvány miatt nem tarthatják meg az esküvőjüket az általuk kiválasztott helyszínen, nem estek pánikba, hanem új tervvel álltak elő. Új helyszínt választottak egy kisebb, családi esküvőhöz, és mivel az ételt már előre kifizették, úgy döntöttek, szétosztják azt a rászoruló gyerekek közt.

Melanie és Tyler Tapajna az ohiói Parmából 2016-ban ismerkedtek meg egy közös barátjuk esküvőjén. Melanie, aki egy holisztikus állateledel-gyártó cégnél dolgozik, és Tyler, egy egészségügyi cég mérnöke, hamarosan randevúzni kezdett, és hamarosan eljegyezték egymást.

Az esküvő időpontját 2020 augusztusára tűzték ki, és lefoglaltak egy romantikus helyszínt az ohiói Medinában. Idejében gondoskodtak az ételekről is, felkérték kedvenc hamburgeres helyüket, hogy vállalja az ételek kiszállítását, a tortával kapcsolatban pedig felvették a kapcsolatot egy fánkos céggel, és rendeltek egy hatalmas cseresznyés-mandulás fánkot.

Rászoruló gyerekeknek szolgálta fel az esküvőjére rendelt ételeket a menyasszony és a vőlegény
Fotó: Melanie Tapajna/Facebook

A 27 éves Melanie és a 34 éves Tyler mindent gondosan megszervezett a gyönyörű helyszíntől, a DJ-n át a fogadásra szánt ételekig, hogy a csaknem 150 vendég biztosan jól szórakozzon. 2020 júliusában azonban rossz híreket kaptak – megtudták, hogy az általuk kiválasztott esküvői helyszín nem lesz elérhető a koronavírus járvány miatt. Nem lepődtek meg különösebben, mert Ohióban már hónapok óta tartottak a lezárások a járvány miatt.

Mivel az esküvőjüknek nem volt helyszíne, és az ételt már kifizették, más ötlettel kellett előállniuk. „Mivel előre kifizettük az ételt, máshol is megtarthattuk volna az esküvőt, és akkor is meghívhattunk volna mindenkit, de ennek nem volt sok értelme” – magyarázta Melanie. Ezért inkább úgy döntöttek, jótékony célra ajánlják fel a fogadásra rendelt ételeket.

Felvették a kapcsolatot a The City Mission nevű jótékonysági szervezettel, ami egy egyedülálló anyák és gyerekeik számár létesített központot támogat Clevelandben.

Rászoruló gyerekeknek szolgálta fel az esküvőjére rendelt ételeket a menyasszony és a vőlegény
Fotó: Melanie Tapajna/Facebook

2020. augusztus 15-én megtartották az esküvőt szűk családi és baráti körben, Melanie nagyszüleinek hátsó kertjében, majd egyenesen a Laura’s Home központba indultak, ahol szétosztották a közel 2 ezer dollár értékű ételeket 135 gyerek között.

A friss házasok még az esküvőn viselt ruhákban álltak be ételt osztani, éppen csak kesztyűt húztak, hajhálót és maszkot tettek, mielőtt munkához láttak volna. Sült csirkét, sajtos makarónit, burgonyasalátát, zöldbabot és csokis süteményt szolgáltak fel a gyerekeknek.

Rich Trickel, a The City Mission igazgatója nagyra értékelte a Tapajna házaspár gesztusát, és különösen azt a tényt, hogy ők maguk jelentek meg felszolgálni az ételt az esküvőjük napján. „A kislányok lábujjhegyen álltak, és izgatottan várták, hogy láthassák Melanie-t a gyönyörű, csipkés menyasszonyi ruhájában” – mondta Trickel.

Rászoruló gyerekeknek szolgálta fel az esküvőjére rendelt ételeket a menyasszony és a vőlegény
Fotó: Melanie Tapajna/Facebook

A nap a fiatal pár számára is felejthetetlen élmény volt, és bár eleinte aggódtak a szüleik reakciója miatt, a családjuk teljes mértékben támogatta őket, és amikor meglátták, milyen örömet szereztek a gyerekeknek, minden maradék kételyük elszállt.

Az ifjú pár nem tervezett nászutat, és első házassági évfordulójukat annak szentelték, hogy egy helyi jótékonysági szervezet számára adakozzanak. Azt is hozzátették, hogy megpróbálják ezt minden évben megtenni az évfordulójuk alkalmából.

Bár nem azért ajánlották fel az esküvőjükre rendelt ételt, hogy felhívják magukra a figyelmet, azt remélik, hogy azok, akik látják a történetüket, inspirációt merítenek belőle.

„Akár eladományozod az ételt, jótékonyságra áldozod az időt, vagy egy kisebb családi szertartást szervezel, mindenképpen összeházasodhatsz azzal az emberrel, akit szeretsz” – mondta Melanie, aki úgy gondolja, az esküvője napja nem is sikerülhetett volna tökéletesebben.

Fotók: Melanie Tapajna/Facebook