Menü Bezárás

Rossz érzések „BŐR-tönében” – Így csapódik le és betegíti meg a bőröd a sok negatív érzés

Napjainkban a stressz sajnos minden ember életében jelen van, és bármennyire is szeretnénk kiiktatni, lehetetlen küldetésnek bizonyul. Az ideális emberkép mindannyiunk szeme előtt ott lebeg, és azon fáradozunk, hogy kiegyensúlyozott életet éljünk, úgy a külsőnk, mint a belsőnk tekintetében.

Rossz érzések "BŐR-tönében" - Így csapódik le és betegíti meg a bőröd a sok negatív érzés
Fotó: Pixabay.com

Az embereket nem lehet két kategóriába, a jó és rossz emberek csoportjába sorolni, mivel ez a két emberi tulajdonság fedi egymást. Ugyanis minden, külsőleg jónak ítélt ember rejthet magában némi rosszindulatot is.

De mit értünk rosszindulat alatt?

A rosszindulat egy negatív emberi érzés, melynek romboló hatása van. Létezik néhány tünete, melyek alapján azonnal felismerhető.

Ezek a tünetek az alábbiak:

1. Fájdalom
2. Láz
3. Bőrpír
4. Rugalmasság elveszítése
5. Megsemmisülés

Ezek a tünetek általában a gyulladás klasszikus, velejáró tünetei, melyeket, ha együttesen, ha külön-külön véljük felfedezni magunkon, vegyük komolyan és igyekezzünk tenni a megszüntetésük érdekében.

1. A testünk különböző területein tapasztalt fájdalom sajátosságai általában a bennünk rejlő rosszindulatot jellemzik

· Fejfájás – általában a szeretet hiánya okozza, azt jelenti, hogy mellőzve, elhanyagolva érezzük magunkat, és a dolgaink nem úgy alakulnak, ahogyan mi szeretnénk.

· Gyomortáji fájdalom – a mások feletti uralkodásvágyból, mások hibáztatásából fakadó rosszindulat jellemzője.

· Lábfájdalmak – anyagi problémákra utalnak, mely a pénz keresésével és költésével van összefüggésben.

· Térdfájdalmak – a bennünk rejlő rosszindulat akadályt képez a saját fejlődésünk számára.

· Az egész testben uralkodó fájdalom – a környezetünkkel szemben tanúsított rosszindulatunk eredménye.

2. A láz – jelenléte megmutatja, hogy testünk milyen erővel próbálja elpusztítani a bennünk rejlő negatív érzéseket, melyeket emberi butaságunk révén halmoztunk fel önmagunkban

· Magas láz – keserű és súlyos rosszindulat jelenlétére utal.

· Krónikus láz – régóta magunkba hordozott rosszindulat jelenléte.

· Fertőző láz – az egész testünket mérgező rosszindulat jelenlétére utal, melyet a test nem tud azonnal megsemmisíteni.

Köztudott, hogy a máj a rosszindulat és a harag központja, és az itt található negatív érzések testünk bőrfelületére vetítődnek ki. Bőrünk olyan akár egy térkép, mely spirituális életünket képezi le.

Fotó: Marco Bijdevaate/Flickr.com

3. Bőrünk pigmentációját nagyban befolyásolja a temperamentumunk

· A zsírszövet – minden rosszindulat melegágya.

· A viszketés – a testünk energia mozgásának változását jelzi számunkra.

· Száraz bőr – jelentése, hogy nem akarjuk nyilvánosságra hozni a bennünk rejlő rosszindulatot. Minél szárazabb a bőr, annál nagyobb az eltitkolásra váró rosszindulat mértéke.

· Korpásodás – A bőr hámlása elsősorban korpásodás formájában jelentkezik. A korpásodás azt a vágyunkat fejezi ki, hogy szeretnénk minél hamarabb megszabadulni a bosszantó ostobaságunktól.

· Bőrpír – arra enged következtetni, hogy a bennünk eluralkodó rosszindulat robbanásra kész.

· Pikkelysömör – jelenléte a hősies lelki türelemre utal, amely boldogságot hoz viselője számára.

· Zsíros bőr – általában azokra jellemző, akik nem haboznak, nyilvánvalóvá tenni gonoszságukat. A zsíros bőr hosszabb ideig marad fiatal, mert általa, viselője felszabadítja az önmagában tomboló haragot a fogságából. A gennyes pattanásos bőr arra enged következtetni, hogy gazdája egy elfojtott, belső haragot hordoz magában egy adott személy irányában, melyet nem szeretne még kinyilvánítani.

· Normál bőr – a tökéletes egyensúly meglétére enged következtetni.

· A bőr pigmentjei – nem mások, mint a temperamentumot jellemző „életszikrák”. Mindenki, aki igyekszik elnyomni saját temperamentumát, fehér bőrrel rendelkezik. Azonban, ha ezt a személyt bosszantja az a tény, hogy kevésbé kulturált embertársa jobban érvényesül a mindennapi életben, akkor bőrén pigment foltok jelentkezhetnek.

· A pigment foltok – jelenléte arra is utalhat, hogy gazdája számára hiányzik az elismerés, nem tudja kifejezni önmagát és becsületét is sértve érzi.

· A veleszületett anyajegyek – az anya hasonló stresszhelyzetéből adódnak. Az élet során szerzett kisebb nagyobb anyajegyek a bennünk rejlő stressz megnyilvánulásai.

· Piros foltok – okai a nyugtalanságban keresendőek és a bennünk rejlő harag és félelem közötti harcra utal.