Menü Bezárás

Sajnos nagyon rossz hírt kaptunk a közelgő időjárásról! Olyan jön, ami még nem volt Magyarországon! Erre készüljetek:

Kutatók szerint abnormálisan meleg lesz a következő négy évben.

Az elmúlt években megszaporodtak a hosszú hetekig tartó, szinte elviselhetetlen meleget hozó nyári hűhullámok. Most kiderült, a következő négy évben még biztosan számíthatunk ilyenekre.
A Mirror Dr. Florian Sevellec-t, a Southamptoni Egyetem kutatóját faggatta arról, mi vár ránk 2022-ig.

„Van egy új rendszerünk arra, hogy megjósoljuk a várható átlaghőmérsékletet, és úgy tűnik, a következő néhány év melegebb lesz, mint vártuk. Jelenlegi számítások alapján abnormális lesz a levegő hőmérséklete 2022-ig. Melegebb, mint amire egyébként is számítanánk a globális felmelegedés miatt. Ez a jelenség előidézhet durva trópusi jellegű viharokat is.” – idézi a Dr. Florian Sevellec, a Southamptoni Egyetem kutatójának szavait a Life.hu portál.

Kiderült mi okozza ezt az embertelen pusztító hőséget!

A globális felmelegedés okozza az egyre nagyobb hőséget – mondta Juhász Árpád geológus vasárnap az M1 csatornán az MTI szerint.A trend a magasabb hőmérsékleti értékek felé mutat a szakértő szerint.

Juhász Árpád a műsorban elmondta, hogy az egész világon ki kell alakítani az alkalmazkodást az egyre nagyobb meleghez, például a mezőgazdaságban az extrém hőséget elviselő növényeket kell termeszteni.

A geológus szerint ha az emberiség nem változtat a szokásain, számítania kell a további fokozatos felmelegedésre.
Globális felmelegedésnek a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését nevezzük. Emelkedik a felszíni vizek és a troposzféra hőmérséklete. Az éghajlatváltozási keretegyezmény a globális éghajlatváltozás okának az ember tevékenységét nevezi meg.

A 20. században és különösen az utóbbi évtizedekben ez gyorsabb volt, mint a megelőző néhány évszázadban. A folyamat várhatóan folytatódik. Kérdés, hogy a hőmérséklet változása milyen mértékben az emberi tevékenység következménye. Alig 10 000 éve ért véget a Würm-glaciális. A korábbi öt interglaciális 50–400 ezer évig tartott, amiből arra következtetnek, hogy még a természetes módon is melegedő időszakban vagyunk. Nem tudni azonban, hogy az emberi tevékenység ezt mennyire gyorsítja, mennyire nehezíti a hozzá alkalmazkodást.
Számos tudós szerint a legutóbbi évtizedek felmelegedése zömmel emberi tevékenység eredménye. Ezt az elméletet az összes fejlett ipari ország tudományos akadémiája elfogadja- Írja a wikipedia.org