Menü Bezárás

Semmibe vesszük a szakmunkásokat, pedig nélkül siralmasabb és szegényebb lenne a világ

A mai világban mindenki egyre több diplomát akar szerezni, mindenkinek az a vágya, hogy valamilyen jólcsengő titulusa legyen. Miért a diplomák száma alapján akarjuk meghatározni az embereket? Miért vannak előítéleteink azokkal szemben, akik nem diplomáztak három helyen?

Napjainkban egyre inkább háttérbe kerül a szakoktatás, mert aki kétkezi munkás azt lenézzük. És üldögélünk boldogtalanul 3 diplomával a fiókban értelmiségi munkanélküliként.

A fenti videóból megtudhatjuk, hogy mi lenne a világgal szakmunkások nélkül. Mi történne, ha hirtelen nem lennének többet ácsok, lakatosok, asztalosok, varrónők, villanyszerelők, fodrászok stb. Szempillantás alatt összeomlana a körülöttünk levő jól megalkotott és összerakott világ, a nagy civilizációból visszaesnénk a kőkorszakba.

Nézzünk körbe a világban, és gondolkozzunk el, hogy melyik ember munkája a legfontosabb a mindennapi boldogulásunkhoz. Sokan lenézik a szakmunkásokat, pedig, ha jól belegondolnánk, rájönnénk, hogy ennek a csodálatos világ egész rendszerének ő is részesei.

Elég, ha arra gondolunk, hogy kik építették meg az utat, vagy kik alkották meg az autót, amivel reggel munkába gurulunk kényelmesen.