Menü Bezárás

Sírva nyitotta meg a rászorulóknak szánt klinikáját Michael Jordan

A kosárlabda élő legendája, a hatszoros NBA győztes Michael Jordan a szülővárosában építtetett egy olyan kórházat, amely azoknak is ellátást kínál, akik nem rendelkeznek biztosítással.

Az ex sportoló könnyeivel küszködve adta át a magánklinikát. Jordan híres arról, hogy rendkívül hálás szülővárosának, Charlotte-nak, elmondása szerint az ott élők mindenben támogatták pályafutása elején. A világsztár vallja, hogy bármilyen magasra is jut az ember, soha nem szabad elfelejtenie, hogy honnan jött. Éppen ezért ahogy csak tud, segít észak-karolinai városának.

“Láthatják, számomra érzelmi és elvi kérdés is, hogy visszaadhassak valamit annak a városnak, amely mindig is támogatott” – nyilatkozta a CNN-nek a Chicago Bulls legendája.

Jordan valamivel több, mint 2 éve számolt be arról, hogy 7 millió dollárral segíti a Novant Health két charlotte-i kórházának megépítését. Az első intézmény most készült el. A klinikák különlegessége abban áll, hogy itt azok is teljes körű ellátást kapnak majd, akiknek nincs, vagy nem elengedő az egészségügyi biztosításuk. Nem csak preventív és alapkezelések lesznek elérhetők az új kórházban, hanem szociális szolgáltatások is. Emellett szeretnének segíteni a viselkedést érintő mentális zavarok gyógyításában, kezelésében is.

Az USA-ban az átlagosnak számító társadalombiztosítás összege havi 400 dollár (120 ezer forint.) A fizetendő összeg nagysága függ az illető lakhelyétől és életkorától is. A Michael Jordan által támogatott új kórház több mint 600 négyzetméteres, 12 vizsgálóval, valamint fizikoterápiás helyiséggel és röntgennel is rendelkezik. Figyelemre méltó, hogy a kórház építését megelőzően kikérték a helyiek véleményét arról, hogy milyen egészségügyi szolgáltatásokra lenne szükségük.

“Az a véleményem, hogy a környék, vagy a város, ahol élünk, nem befolyásolhatja azt, hogy milyen egészségügyi ellátást kapunk. Azt pedig főleg nem, hogy egyáltalán kaphatunk-e segítséget, ha szükségünk van rá.” – mondta Jordan, akinek más érdekeltsége is van szülővárosában, hiszen ő a charlotte-i kosárlabdacsapat tulajdonosa is.