Menü Bezárás

Százszor, százféleképp hallottuk már, de a különleges, 18 húros gitáron teljesen új értelmet nyer az ismert sláger

Jamie Dupuis kanadai gitárművész és zeneszerző felvételei rendkívül népszerűek a Youtube videómegosztón. Bár a fiatalember még nincs 30 éves sem, máris igen sikeres lett.

Az alábbi videón az látható, és hallható, ahogyan a kiváló és méltán elismert művész A csend hangjai című klasszikust játssza. Különleges hangszere a 18 húros gitár, amely Jamie védjegyének is tekinthető.

Egyáltalán nem könnyű játszani ezen a hangszeren, azonban ha jól csinálják, akkor szívet  és lelket gyönyörködtető a hangja, mint ahogyan azt az alábbiakban is hallhatjuk. Relaxációhoz is ajánlott, nagyon jól kikapcsol:

Jamie Dupuis gitáros / zeneszerző 1990. májusában született New Liskeard Ontario-ban. 2011-ben felvette az első  stúdióalbumát. Hollywoodban nemzetközi ösztöndíjas versenyt nyert, 1000 versenyző közül végzett az első helyen, 2011-ben, a Kaliforniai Hollywoodi Zenészek Intézetében.

Jelenleg két helyen is tanulmányokat folytat, a Kaliforniai Hollywoodi Zenészek Intézetében és a Cambrian College-ben klasszikus gitár szakon, Philip Candelaria keze alatt. Több díjat is nyert: 2. helyen végzett a Six String Theory nevű nemzetközi versenyen, míg az országos kategóriában ő lett az első.

Szerinted is gyönyörű? Akkor ne felejtsd el megosztani!

(Forrás: Youtube, Wikipedia)