Menü Bezárás

Szívmelengető ajándék: új otthont ajándékozott a szüleinek, mert nem akarta őket otthonba rakni

Az élet körforgása csodálatos dolog. Gyerekként a szüleink gondoskodnak rólunk, aztán évekkel később, amikor felnövünk, mi segítünk nekik, és egy napon a mi gyerekeink is gondoskodni fognak rólunk, ha arra lesz szükségünk.

Amikor Schon Miller rájött, hogy idős szülei nem boldogulnak egyedül, úgy döntött, megkeresi a megfelelő megoldást. Bonnie és George mindketten 87 évesek, és segítségre szorultak a mindennapokban. Schon azonban nem akarta idősek otthonába küldeni a szüleit, ezért ő és a felesége, Jeanie, más megoldás után néztek.

A házaspár eredetileg új lakást szeretett volna vásárolni, amihez egy kis lakrész is hozzátartozna Schon szülei számára, de mivel nem találtak olyat, ami megfelelt volna nekik, másik tervvel álltak elő: átalakították a saját alagsori pihenőszobájukat. Az átalakítás nagy munka volt, de a végeredmény megérte a fáradtságot.

Egy ajándék, amit az idős házaspár soha nem felejt el

A szívmelengető pillanatot, amikor Bonnie és George először láthatták az új otthonukat, Jeanie videón is megörökítette, és a felvétel később felkerült a YouTube-ra.

„Már egy ideje beszéltünk erről anyával, mert tudtuk, hogy egymásra támaszkodnak apával, úgymond egy jó testtel és egy jó elmével.” – mondta Schon.

Bonnie kénytelen kerekesszékben ülni, George elméje pedig már nem olyan éles, mint annak idején. Bár továbbra is képesek voltak önállóan élni úgy, hogy egy csapatként együttműködtek, nyilvánvaló volt, hogy meglennének az előnyei, ha közelebb lehetnének a fiukhoz.

Az idős házaspár alagsori otthonának kialakítása nem volt könnyű feladat. Nemcsak, hogy lyukat kellett fúrniuk a falba, de meg kellett szabadulniuk a biliárdasztaluktól, a karaoke-géptől és szinte minden mástól is. Hosszú napokig tartó fáradtságos munkával azonban elkészült az új „lakosztály”, és már csak a szülők beköltöztetése volt hátra.

A videón látható, ahogy Schon betolja édesanyja kerekesszékét a bejárati ajtón, édesapja pedig szorosan mögöttük lépked. Az idős házaspárt azonnal lenyűgözte az új lakás, és Bonnie sírva is fakadt.

„Olyan szép. Nézz meg mindent!” – mondja, George pedig így válaszol: „Igen, valóban.”

Schon és Jeanie minden apró részletre gondoltak, és hatalmas szeretettel rendezték be a lakást. Gondoskodtak egy jól felszerelt a konyháról, a fürdőszoba kialakításakor pedig figyelembe vették az idős házaspár igényeit. Magasabbra emelték a WC-csészét, hogy könnyebben tudják használni azt, a zuhanyzót pedig úgy tervezték, hogy Bonnie ülve is tudja használni. Ráadásul mindenhova kapaszkodó rudakat szereltek fel.

Az alagsori lakás hangulatos és kényelmes, ráadásul Schon és Jeanie mindig ott lesznek az emeleten, ha szükség lenne rájuk.

Senki nem akarja elérni azt a pontot, amikor már nem képes önállóan élni, de ez a legtöbb ember életében bekövetkezik egy bizonyos ponton, és az olyan szerető gyerekek, mint Schon és Jeanie megkönnyíthetik ezt az átmenetet. Forrás