Menü Bezárás

Te beágyazol reggelente? Ha ezt elolvasod, soha többé nem fogsz!

Reggelente olyan lusta vagy, hogy nem szoktad bevetni az ágyat? Nagyon jól teszed! Akik nem vetik be reggel az ágyat sokkal egészségesebbek, mert kevesebb baktérium van az ágyukban! Ha az ágy vetetlen marad, a poratkák száma csökken!

Átlagosan 1,5 millió atka él az ágyban, amelyek az elhalt bőrsejtekkel táplálkoznak. Az atkákat szabad szemmel nem láthatjuk, mivel mikroszkopikus méretűek nem is érzékeljük, hogy az ágyban vannak. Azonban veszélyesek mivel több betegség kialakulását is okozhatják, így például allergiát válthatnak ki, de akár asztmás megbetegedést is előidézhetnek.

Az atkák nedves környezetben élnek, álmában mindenki izzad, tehát az ágynemű valamelyest nedves lesz. Azonban ha nem vetjük be az ágyunkat, az ágyneműk szellőznek és gyorsan megszáradnak. Az atkák számára az oxigén “mérgező” – mondja Stephen Pretlove, a Kingsto egyetem egyik szakembere.

A legjobb amit tehetünk, hogy nem vetjük be az ágyat, így az atkák kiszáradnak és elpusztulnak, mivel már nem veszi körül őket nedvesség. A tudósok szerint a legjobb, ha esetleg este ágyazunk meg, így napközben az ágy szellőzik és az atkák többsége elpusztul.

Szóval akik reggel túlságosan lusták ahhoz, hogy bevessék az ágyat, most örülhetnek, mert igazuk van! Mutassuk meg ezt a cikket azoknak, akik reggelente arra vesztegetik az idejüket, hogy megágyazzanak.