Menü Bezárás

Te vagy a család fekete báránya? Ha igen, gratulálunk, nem mindennapi személyiséggel rendelkezel!

Amikor meghalljuk, hogy egy családban valaki fekete bárány, akkor egyből valami furcsaságra gondolunk, hogy az illető biztosan forrófejű, vagy biztos akár többször is meggyűlhetett a baja a törvénnyel. Viszont az esetek többségében szó sincs ilyesmiről. Sőt, inkább az szokott előfordulni, hogy egy igen különleges személyről van szó, aki nem hajlandó a család világszemléletével élni az életet, és friss ideológiákat akar becsempészni a családtagok mindennapjaiba, akik persze elutasítóak ezekkel szemben.

No de, a család fekete bárányának lenni nem is olyan rossz dolog, hiszen nagyon sok jó és pozitív vonás társul hozzá.

1. Szabaddá tesz

Mindannyian akarunk valahová tartozni. De sokszor ez a valahova tartozás azzal jár, hogy le kell mondanunk számunkra fontos dolgokról. Adott esetben, a családtagjaid elfogadásáért cserébe sokszor meg kell tagadnod önmagadat és az elveidet, ami miatt akár el is veszítheted az önazonosságod. Viszont ha már kikiáltottak a család fekete bárányának, akkor ezen kötelesség alól mentesülsz, és azt tehetsz, amit csak akarsz. Élheted az életed anélkül, hogy bárkinek is magyarázattal tartoznál, nem kell lemondanod a hitedről és a meggyőződéseidről.

2. Távol kerülsz a mérgező emberektől

A családtól való távolságot akár pozitívumként is felfoghatod, hiszen, mivel nincs sok közös bennetek, sokkal jobb, ha külön utakon jártok. A család folyamatos kontrollja megfoszt attól, aki igazán vagy, így a távolság megvéd ezektől a negatív energiáktól.

3. Elégedettségre tanít magaddal szemben

Az, hogy más vagy, mint a családod összes többi tagja, függetlenségre nevel. Mivel nem osztoztok közös értékeken gyorsan meg kell tanulnod egyedül helyt állni az életben, és rátalálni a megfelelő útra. Ezért, minél hamarább megtanulsz önállóan döntéseket hozni és irányítani a saját életedet, annál talpraesettebb és határozottabb személyiséggé válhatsz.

4. Megerősít

A család nem elfogadása jó előre felkészít az élet többi pofoncsapásaira. Felnőttként sokkal könnyebben veszed majd az akadályokat, gyorsabban túlteszed magadat a kudarcaidon és olyan önbizalomra tehetsz szert, amit az élet összes területén kamatoztathatsz. Megtanulod, hogy igazán csak magadra számíthatsz és ez óriási akaraterőt szabadít fel benned.

5. Egyedivé tesz

Attól, hogy a családod úgy gondolja, hogy furcsa teremtés vagy, az még nem azt jelenti, hogy ennek feltétlenül negatív dolognak kell lennie. Egyszerűen arról van szó, hogy benned és a családod többi tagjába nincs semmi közös, de emiatt nem kell kevesebbnek érezd magad. Lehet, hogy a későbbiekben pont azok miatt a különleges tulajdonságaid miatt juthatsz előrébb az életben, amelyekért most a családod elítél.

6. Tanúsítja a bátorságodat

Óriási bátorságról tesz tanúbizonyságot az, hogy képes vagy kiállni magadért és vállalod, hogy nem szeretnél osztozni a családod által képviselt értékeken. Ez egy óriási lépés a személyiséged fejlődésében, ami azt bizonyítja, hogy eléggé erős a saját magadba vetett hited. A családodtól való elhatárolódással vállalod a kritikákat, a megszólásokat, ami a bátorság egyik igazi formája.

Nálatok ki a fekete bárány a családban?