Menü Bezárás

„Tégy úgy, mintha az anyukám lennél!” – Pénztárostól kért segítséget a gyerek, akit követett egy idegen

A 10 éves fiú hazafelé sétált, amikor egy nő követni kezdte, majd arról faggatta, hogy hol van a családja és az apja. Ezután győzködni kezdte, hogy menjen vele. A gyerek lélekjelenlétén múlt, hogy nem történt nagyobb baj: bement egy üzletbe és odasúgta a pénztárosnak, hogy tegyen úgy, mintha az anyukája lenne.

A fiú biztosan tudta, hogy nem ismeri a nőt

Okos és jó döntése miatt menekült meg a 10 éves fiú. A pennsylvaniai Pottstownból származó 10 éves Sammy Green éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor észrevette, hogy valaki követi őt.

A nő elkezdett mellette sétálni és arról faggatózott, hogy hol a családja és az apukája.

A fiú tudta, hogy nem ismeri a nőt. Ennek ellenére ő egyfolytában azt hajtogatta, hogy ismeri a családját és most rögtön vele kell mennie. 

“Azt mondta, hogy valószínűleg ismer engem, és hogy a fiamnak vele kellene mennie, és bármit megkaphat, amit csak akar” – idézte fel a történteket Sammy édesapja.

A fiú nagyon furcsán kezdte érezni magát, és azon törte a fejét, hogy mit csináljon. Hirtelen észrevett egy boltot, és gyorsan bement, hogy segítséget kérjen.

„Kérlek, tegyél úgy, mintha az anyukám lennél!”

Egyenesen a pénztároshoz sietett, és a fülébe súgta: „Kérlek, tegyél úgy, mintha az anyukám lennél, ez a nő követ engem!”

A fiatal pénztáros azonnal cselekedett, felugrott, hogy a fiú és a zaklatója közé kerüljön. Közben a nő már bejött az üzletbe, és az ajtóban állt.

Az üzlet tulajdonosa megdicsérte a pénztárost, hogy időben közbelépett.

„Nagyon büszke vagyok rá. Hannah egy 17 éves fiatal hölgy. Mindenben helyesen járt el” – mondta a vezető.

A nőt pedig, aki követte a fiút, letartóztatták.

Ilyen könnyű elrabolni egy gyereket

Nagyon fontos, hogy beszélgessünk gyermekünkkel arról, milyen veszélyek leselkedhetnek rá, és hogy semmilyen körülmények között ne menjen el egy idegennel.

  • Érdemes kitalálni egy jelszót, amit csak mi ismerünk, és csak akkor mehetünk el valakivel, ha az illető kimondja azt.
  • Ahogy arra is érdemes felhívni a figyelmet, hogy ha baj van, gyerekünk nyugodtan rohanjon, kiabáljon, ordítson segítségért, és olyan helyre menjen, ahol sokan vannak és segítséget tud kérni. 

Tanulságos az a kísérlet is, amit pár évvel ezelőtt Joey Salads végzett el. Egy kiskutyát vitt a játszótérre, és egy-egy anyukát kérdezett arról, hogy a gyereke vajon elmenne-e vele, vagy odarohanna a szüleihez. Az anyukáktól engedélyt kért, hogy letesztelje, hogy döntenek a gyerekeik.

A szülők elmondták, hogy mindig figyelmeztetik gyereküket, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, és biztosak voltak abban is, hogy a férfi közeledése után az anyjukhoz fognak szaladni. Sajnos mindannyian tévedtek. Minden gyerek elsétált a kutyás férfivel. Forrás