Menü Bezárás

Tizenkettedik gyerekét várja az édesanya: „Folyton ítélkeznek felettünk, az emberek nem szeretik a nagy családokat”

A 37 éves Courtney Rogers szűz volt, amikor 2008 októberében férjhez ment egy lelkészhez, a 33 éves Chrishez. A nő, aki most a tizenkettedik gyerekét várja, azt mondja, soha nem használnak fogamzásgátlót, és 2008 óta minden évben terhes volt.

Az Új-Mexikóban élő házaspárnak jelenleg 11 gyereke van – a 11 éves Clint, a 10 éves Clay, a 9 éves Cade és Callie, a 7 éves Cash, a 6 éves Colt és Case, a 4 éves Calena, a 3 éves Caydie, a 2 éves Coralee és a majdnem egyéves Caris. Courtney jelenleg is terhes, tizenkettedik babájukat márciusra várják.

A család azzal igyekszik pénzt spórolni, hogy mosható textilpelenkákat használnak, ugyanakkor nem vásárolnak nassolnivalókat, helyette inkább saját maguk termelte gyümölcsöket fogyasztanak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert) által megosztott bejegyzés

Courtney, akinek 29 ezer követője van az Instagramon, negatív megjegyzéseket is kap népes családjával kapcsolatban, de nem igazán törődik a rosszakarókkal. „Az emberek időnként elítélnek minket. Nem szeretik a nagy családokat, és azzal vádolnak, hogy nem gondoskodunk megfelelően a gyerekeinkről. Nem igazán zavar, mert tudom, hogy idegenek, és egyáltalán nem ismernek minket” – mondta Courtney.

Az édesanya otthon van a gyerekivel, és ő maga tanítja őket, miközben a saját kis farmjuk bővítésén is dolgoznak. Azt mondta, mindig is arra vágyott, hogy feleség és anya legyen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert) által megosztott bejegyzés

„Mindig is szerettem volna gyerekeket, de nem volt konkrét szám a fejemben. A férjem javasolta, hogy legyen 10 gyerekünk, mint az ő édesanyjának. De 10 gyerek után még mindig fiatalnak éreztem magamat, és ezért a „Tucatjával olcsóbb” film példáját követtük. Úgy érzem, ez a tökéletes család, 6 fiúval és 6 lánnyal” – mesélte az édesanya.

A nőnek azonban sajnos három vetélése is volt az évek során. „2008 óta mindenki évben terhes voltam. Időnként kemény munka. Lépést kell tartani mindenki iskolai tanulmányaival, a takarítással és a mosással. A férjem a lelkész a gyülekezetünkben, és több mellékállása is van, hogy pénzt keressen.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert) által megosztott bejegyzés


Arra a kérdésre, hogy használnak-e fogamzásgátlást, a nő azt válaszolta, hogy eddig egyetlen terhességet sem próbáltak megelőzni.

A család napja korán kezdődik. „Általában 8 órakor reggelizünk, és rögtön elkezdjük a tanulást. 11-ig vagy 11.30-ig ezzel vagyok elfoglalva. Takarítunk, majd megebédelünk. Utána a kicsiknek szunyókálás, a nagyobbaknak csendes pihenés következik. Ha nagyon zsúfolt napunk van, ezt az időt takarítással töltöm. A szundi után még tanulunk egy ideig, aztán jönnek a gazdaság körüli teendők, a takarítás, majd a vacsora.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert) által megosztott bejegyzés

A gyerekek lefekvés előtt általában megnézhetnek egy filmet, a férjem és én pedig általában befejezzük a takarítást, és előkészülünk, hogy lefektessük a kicsiket. A lefekvés 20:00 vagy 20:30 körül van” – mesélte Courtney a család egy átlagos napjáról.

Azt is hozzátette, hogy mindig is erre vágyott. „Szeretek édesanya lenni. Azt hiszem, szigorú vagyok az iskolai feladatok és a házimunka terén. Mindannyiunknak együtt kell működnünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Courtney Rogers (@littlehouseinthehighdesert) által megosztott bejegyzés

Ami azonban a játékidőt illeti, engedékenyebb vagyok. Nem igazán szólok bele, hogy mit csinálnak, amíg biztonságos, az ünnepeket pedig igyekszem szórakoztatóvá tenni. A november – decemberi periódus a kedvencünk. A házunk elég őrült és hangos tud lenni időnként” – mondja.

A család heti 220 és 260 font közötti összeget költ a szupermarketben. „Csökkentjük a költségeket azzal, hogy előteremtjük az elfogyasztott hús egy részét, és a tojást” – magyarázta az édesanya.

Karácsonykor pedig nem esnek túlzásokba. Általában 1114–1485 fontot költenek az ünnepekre, ebbe beletartoznak a gyerekeknek vásárolt ajándékok, ünnepi pizsamák és ruhák is. „A férjemmel általában nem veszünk egymásnak ajándékot. Minden a gyerekekért van. Ugyanakkor több hónappal korábban elkezdem a bevásárlást, hogy megoszoljanak a kiadások.”

Ami pedig a családi karácsonyt illeti, az mindig különleges alkalom. „Karácsony napja mindig szórakoztató. A gyerekek előző este az új, ünnepi pizsamájukban fekszenek le, és korán kelnek, hogy megnézzék, mit találnak a kiakasztott harisnyákban. Általában gyors, de szórakoztató reggelit fogyasztunk, például fahéjas csigát és reggeli burritót. A férjem azután felolvassa Jézus születésének történetét a Bibliából, majd kibontjuk az ajándékokat. Utána a ház megtelik vidám rendetlenséggel és ünnepi karácsonyi zenével. A vacsoránk általában mexikói étel” – mesélte Courtney.