Menü Bezárás

„Tönkretettem a házasságom, egy szerencsétlen DNS-teszt miatt – a feleségem válni akar, a gyerekeim nem akarnak beszélni velem”

Ennek a férfinek a házasságába került a feleségébe vetett bizalmának hiánya! Az apa által kérvényezett apasági teszt rombolta szét a családi idillt!

Minden emberi kapcsolat alapja a bizalom! Nincs ez másképp a párkapcsolatok terén sem, ahol még fokozottabb hangsúlyt kap az egymásban való kölcsönös hit, hiszen enélkül minden romantikus jellegű viszony darabjaira hullana.

A bizalom lehetőséget kínál arra, hogy ítélkezés és árulás nélkül hangot adjunk a kételyeinknek és szükségleteinknek. Bizalom nélkül nem marad más, mint a folyamatos féltékenység és vívódás, amely hosszú távon teljesen ellehetetlenítheti az együttélést.

Ez a 37 éves édesapa azonban a saját bőrén tapasztalta meg, milyen is az, amikor a másik felébe vetett bizalom meginog, ugyanis a feleségével közös 3 gyereke közül az egyik kapcsán arra gyanakodott, hogy feltehetőleg nem ő tőle van.

Amikor felvetette a DNS-teszt ötletét a feleségének, abban a pillanatban hullott darabjaira a család addigi nyugodt élete.

A kétségbeesett apuka a Reddit oldalán osztotta meg kétségeit és próbált segítséget kérni a külvilágtól, hiszen mindig is gyanús volt számára, hogy a másodszülött fia teljesen eltér kinézetre a család többi tagjától.

„A feleségem egyszer mutatott egy fotót a saját nagyapjáról és a másodszülött fiam valamelyest rá hasonlít, de az én vagy a saját családom vonásait abszolút nem hozza. Sőt teljesen különbözik a családunk többi tagjától is. Ezért aztán elhatároztam, hogy a saját magam megnyugtatására elvégeztetek egy apasági tesztet. De ezzel végképp kivertem a biztosítékot a feleségemnél” – állt a kétségbeesett posztban.

A DNS-teszt eredménye azonban igazolta a szóban forgó férfi apaságát, de az ezzel járó felhajtás és megaláztatás teljes mértékben felemésztette a feleségével való addigi harmonikus kapcsolatát.

„Egy darabig azt hittem, hogy innen rendben leszünk, de egy nap aztán a feleségem azzal állt elő, hogy a három gyerekkel a szüleihez költözik. Amikor rákérdeztem, hogy mégis miért, robbant a bomba! Minden frusztráltsága kijött, amiért kételkedni mertem a hűségében és azt mondta, hogy ezt sosem lesz képes megbocsájtani nekem” – írta a férfi.

A férfi persze próbálta menteni a még menthetőt, de a dolgok rövid idő alatt odáig fajultak, hogy az asszony válni készült, a gyerekei is hátat fordítottak neki.

„El akar válni tőlem, amiért nem bíztam benne és amiért tiszteletlenül bántam vele, amiatt, hogy azt mertem feltételezni, hogy egy másik férfi gyerekét próbálja a sajátomként beállítani. Azt mondta, hogy sosem bocsájt meg, amiért a fiúnkat ennek kitettem. Nem is fogtam fel, hogy ekkora kárt okozhattam” – vallotta meg a férfi, akinek történetét aztán nem is hagyta szó nélkül az internet népe.

„Ez a pasi az egészet úgy állítja be, hogy a felesége az apasági teszt miatt akar elválni tőle, pedig itt ennél sokkal többről van szó: a nő azért akar elválni, mert az egyik gyerekét kívülállóként kezelte az apja és nem bízott sem benne sem a nőben eléggé” – foglalta össze az egyik kommentelő.

Szerinted hol lehet ebben a történetben az igazság? Volt alapja a férfinek elvégeztetni a tesztet, vagy élete egyik legnagyobb baklövését követte el ezzel a tettével? Forrás