Menü Bezárás

Üzenetet kapott egy idegentől, aki arra kérte, végezzen el egy DNS-tesztet – az eredmény tönkretett a kapcsolatát az anyjával

Lane Fontana élete váratlan fordulatot vett, amikor egy idegen írt neki egy üzenetet, amiben azt tanácsolta, végezzen el egy DNS-tesztet. Bár kezdetben megvoltak a kételyei, végül elvégezte a tesztet, és az eredmények megváltoztatták egész addigi életét, többek között az édesanyjával való kapcsolatát is tönkretették.

Lane 2022-ben egy TikTok videóban elmesélte, hogy egy évvel korábban egy ismeretlen arra biztatta, végezzen el egy DNS-tesztet az Ancestry családfakutató intézetnél, de hiába érdeklődött az illető kilétéről vagy a bizonyítékairól, amiért a teszt elvégzésére ösztönzi, nem kapott egyértelmű választ.

Lane egy barátja tanácsát kérte, aki azt mondta, van egy olyan érzése, hogy a titokzatos üzeneteknek lehet valami alapjuk. A nő ekkor már elvégzett egy másik DNS-tesztet, amiből kiderült, hogy angol és ír felmenői vannak, és ezt el is mondta az ismeretlennek, de az ragaszkodott hozzá, hogy végezzen el még egyet, mivel az Ancestry adatbázisa más.

Üzenetet kapott egy idegentől, aki arra kérte, végezzen el egy DNS-tesztet - az eredmény tönkretett a kapcsolatát az anyjával
Fotó: Lane Fontana/Facebook

Amikor megkérdezte az édesanyját, mit gondol erről az egészről, meglepő dolgokat tudott meg. Lane szülei 9 éves korában elváltak, de annak ellenére, hogy az anyjának alkoholproblémái voltak, mindig is nagyon közel álltak egymáshoz. Ez azonban megváltozott, amikor az anyja bevallotta, hogy 35 éves korában volt egy viszonya egy 10 évvel fiatalabb férfival.

Ennek az információnak a birtokában a nő elvégzett egy újabb DNS-tesztet, és 6 héttel később kiderült, hogy az a férfi, akivel az anyjának viszonya volt, a biológiai apja. De, bár a férfi tudott a lánya létezéséről, nem ő volt az üzenetek írója, hanem az unokaöccse, vagyis Lane unokatestvére, aki szintén felnőttkorában tudta meg, ki a biológiai apja, és úgy érezte, a nőnek is joga van tudni erről.

A lány felkereste az apját, aki jelenleg Kaliforniában él, de eredetileg Nagy-Britanniából származik. A férfi elárulta, hogy az édesanyja küldött egy karácsonyi üdvözlőlapot Lane nevével, amikor még csak kétéves volt. Ettől kezdve a férfi folyamatosan kereste őt, és végül 2007-ben rátalált a közösségi médiában, ahol nyomon követte az életét.

Egy második videóban Lane még több érdekes egybeesést fedett fel. Elmondta, hogy 2008-ban éppen Kaliforniában tanult kozmetikusnak, nem messze onnan, ahol az apja él.

Azt is elmondta, hogy valahányszor felfedezett egy vonást, amiben nem hasonlított a családjára, az anyja mindig azt mondta, hogy az állítólagos apja szüleitől örökölte azt, és mivel ők már elhunytak, Lane ezt sosem tudta ellenőrizni.

Üzenetet kapott egy idegentől, aki arra kérte, végezzen el egy DNS-tesztet - az eredmény tönkretett a kapcsolatát az anyjával
Fotó: Lane Fontana/Facebook

Megtudta azt is, hogy biológia apja ugyanúgy érdeklődik a tengerbiológiai iránt, mint ő – mielőtt kozmetikusnak tanult volna, ezt a karriert is fontolgatta. Az apjának ugyanakkor két másik lánya is volt, akik korban Lane fiához álltak közel.

Más videókban a TikToker leírta a biológiai apjával való találkozását, egy olyan pillanatot, amire már nagyon vágyott, de ami érzelmileg összezavarta. Apja távolságtartó viselkedése miatt ezek a találkozások nem olyanok voltak, amilyennek elképzelte azokat.

Közben úgy döntött, megszakítja a kapcsolatot az édesanyjával, mivel kiderült, hogy egész életében hazudott neki, és nemcsak ebben a kérdésben. Egy későbbi videóban Lane megosztotta, hogy a saját tempójában halad a dolgokkal, és még nem beszélt minderről az apjával – azzal a férfival, aki felnevelte, de úgy érezte, a vele való kapcsolatát nem befolyásolja a felfedezés, hiszen közel állnak egymáshoz, sőt, az egyik fiát is róla nevezte el.