Menü Bezárás

4 tizenéves fiú mentette meg a 90 éves néni életét, amikor a háza lángokra kapott

A hétköznapi hősök úgy születnek, hogy mindig helyesen döntenek, és jócselekedeteiknek hála formálják a világot. Mindig vannak olyan emberek a környezetünkben, akik önzetlenül ott állnak mellettünk, és szükséges esetén segítő kezet nyújtanak.

Egy 90 éves nő, Catherine Richie életét négy tizenéves fiúnak köszönheti, ők voltak azok a hétköznapi hősök, akik megmentették, amikor lángra kapott az otthona.

Catherine, mint mindig épp a szokásos esti rutinját követte, lefeküdni készült, amikor egy nagy robbanásra lett figyelmes. Kétségbeesetten próbálta eloltani a hirtelen felcsapó lángokat, azonban nem tudott megküzdeni velük egyedül. Épp riasztotta a tűzoltókat, azonban már olyan sűrű füst keringett a lakásában, hogy alig kapott levegőt.

Nem látott semmit, elvesztette a tájékozódási képességét, és kétségbeesésében azt sem tudta, mit csináljon. Szerencséjére négy tizenéves fiatal pontosan akkor sétált el a háza előtt, és miután észrevették, hogy tűz ütött ki, gyorsan a segítségére siettek.

Wyatt Hall, Dylan Wick, valamint Nick és Seth Bird jókor voltak jó helyen, ha ők nem lettek volna pont akkor ott, talán tragédiával végződött volna a tűzeset.

Valójában nem tudták, hogy valaki van a házban, de mégis pillanatok alatt úgy döntöttek, hogy valamit tenniük kell. Az egyik fiú egyenesen a házhoz ment, betörte az egyik ablakot, hogy bejusson, a másik kettő pedig gyorsan riasztotta a 112-t, és segítségül hívta a szomszédokat. A 14 éves Nick a hálószoba előtti folyosón találta Chatherine-t, összeesve. Gyorsan ölbe kapta a félig eszméletlen nőt, és kivitte a házból.

“Köszönöm az önzetlen segítséget, hogy ennyire bátor voltál. Köszönöm, hogy megmentetted az édesanyám életét” – írta Missy, Catherine lánya egy Facebook bejegyzésben.

Ez a csodálatos történet mindannyiunknak reményt ad, hogy bizony létezik a világon még önzetlen szeretet, és soha ne gondoljuk azt, hogy a mai fiatalokat már nem érdekli semmi.