Menü Bezárás

5 dolog, amit soha ne tegyél éhgyomorra

Soha ne vegyünk be gyulladáscsökkentő gyógyszert éhgyomorra, mint amilyen az aszpirin, vagy a paracetamol, mivel nem képesek kifejteni teljes mértékben gyógyító hatásukat, és annál több kárt okoznak a szervezet számára. A negatív hatást enyhíthetjük, ha sok vízzel vesszük be a gyógyszert, vagy nagyobb mennyiségű tejet fogyasztunk azt megelőzően.

2. Kávé 

Ne igyunk kávét éhgyomorra, még akkor sem, ha az koffeinmentes! Ugyanis ez beindítja a savtermelést, ami gyomorégést okozhat. Ha nem eszünk kávé előtt, akkor szerotonin hiány alakulhat ki a szervezetben, amitől egész nap lehangoltak leszünk. Ha mindenképpen üres gyomorra fogyasszuk kávénkat, legalább sok tejet adjunk hozzá.

3. Ne igyál alkoholt

Ne igyunk alkoholt éhgyomorra, mivel ez kétszer hamarabb felszívódik az üres gyomorban. Hatása sokkal későbbre múlik el, és komoly ittas állapotot okoz. Ugyanakkor negatívan hat a májra, a vesékre, és a szívre is. Ha mindenképpen innunk kell valamit, akkor hideg, és mentes italt válasszunk, mert az későbbre szívódik fel.

4. Ne igyál citruslevet

Ne igyunk citrusleveket üres gyomorra, mivel a savak irritálhatják a gyomrot, és az fekélyt okozhat. Azonban ha a frissen facsart citrus levet vízzel hígítjuk 1:1, vagy 2:1 arányban, akkor, az nem jár negatív következményekkel.

+ 1 : Kerüld a veszekedést

Ne vitatkozzunk, esetleg veszekedjünk üres gyomorral! Amerikai tudósok megfigyelték, hogy amikor éhesek vagyunk, nem tudjuk magunkat kellő képen kontrollálni, mivel az agy energia hiányban szenved. Ha nincs időnk enni egy fontos beszélgetés előtt, legalább igyunk valami forró italt, egy teát esetleg, melyre meghívhatjuk beszélgető partnerünket is. Így a hangulat is barátságosabb lesz majd!