Menü Bezárás

Egyike azon daloknak, melyeket a végtelenségig hallgatnál… Te még emlékszel rá?

A népszerű olasz együttes, Ricchi e Poveri 1967-ben alakult, és négyes felállásban hengerelte le a közönséget. Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu és Marina Occhiena egészen 1981-ig zenélt együtt, akkor azonban Marina kilépett a csapatból. Az alábbi archív felvételen még mind a négyen jelen vannak a színpadon, és a legnagyobb slágereik egyikét éneklik, szívet melengető gyönyörűséggel.

Egyike azon daloknak, melyeket a végtelenségig hallgatnál... Te még emlékszel rá?

A Che Sará még ma is az a dal, melyet szívesen bejátszunk egy otthonülős délutánon, vagy amelyet gyakran hallunk viszont a rádiókból. Ez a videó igazi kincs az együttes rajongói számára: a Ricchi e Poveri tagjai ugyanis a ’70-es évek menő öltözetében, csillogó színpadiassággal tesznek ismét tanúbizonyságot szenzációs előadói képességükről. Hangjuk tele van érzelemmel és a zene iránti szeretettel, a szenvedélyükön pedig a daluk által osztoznak a közönséggel.

A vizuális anyag még sok évvel a megszületése után is megható. A Che Sará Jimmy Fontana szerzeménye, amelyhez Franco Migliacci írt dalszöveget. A felvétel a Sanremói Zenefesztiválra készült, 1971-ben.

Többen is feldolgozták azóta, közöttük José Feliciano és maga a szerző is.