Menü Bezárás

Megható fogadalmat tett a menyasszony a mostohafiának: „Ígérem, hogy a saját fiamként foglak szeretni”

Szem nem maradt szárazon az esküvői szertartáson.

Egy minnesotai ápolónő, Vanessa Lynch kedves meglepetéssel készült vőlegénye, Craig Lynch és a férfi 9 éves fia, Henry számára. A 30 éves menyasszony meg akart győződni arról, hogy Henry tudja, mennyire értékeli és szereti őt, ezért az esküvőn érzelmes fogadalmat tett vőlegénye fiának. Azt mondta neki: „Ígérem, hogy a saját fiamként foglak szeretni.” Az ígéret hallatán, mindenki meghatódott, még Henry is könnyes szemmel hallgatta fogadott anyukáját.

„Először nem akartam megtenni, mert nem akartam, hogy Henry kényelmetlenül érezze magát mindenki előtt” – magyarázta Vanessa a People magazin szerint. „De miután elgondolkodtam a dolgon, úgy éreztem, valami kimaradt volna, ha nem mondok valamit Henrynek. Azt akartam, hogy Craig tudja, mennyit jelent nekem a kapcsolatom Henryvel. Ugyanakkor azt akartam, hogy Henry tudja, nem egyszerűen csak egy nő leszek, akit az apja feleségül vett.” – tette hozzá.

Annak ellenére, hogy rendkívül izgult a gesztus miatt, tudta, hogy meg kell tennie, mert ez a helyes.

„Szóval, amikor befejeztem a Craignek tett fogadalmamat, intettem neki, hogy lépjen arrébb, hogy láthassam Henryt. Abban a pillanatban, ahogy Henryre pillantottam, elkezdtek potyogni a könnyeim” – mesélte a menyasszony. Megható fogadalmában a következőket ígérte fogadott fiának: „Henry, tudom, hogy nem voltam ott azon a napon, amikor a világra jöttél. Nem voltam ott, amikor megtetted az első lépéseket, vagy amikor kimondtad az első szavakat, de megígérem, hogy sok első alkalomnál ott leszek. Ígérem, hogy a saját fiamként foglak szeretni, és végül megígérem, hogy a lehető legjobb feleség és mostohaanya leszek.” A meghatott Henry megölelte a mostohaanyját, majd az apját is, aztán letörölgette a könnyeit. A többi vendég is a könnyekig meghatódott.

Vanessa először a minneapolisi Augsburg College-ban találkozott újdonsült férjével, ahol mindketten hallgatók voltak. Valójában Vanessa először Craig szobatársával randizott. Amikor Craig és ő járni kezdtek, a férfi bemutatta neki a fiát. Első találkozásukra néhány hónappal azután került sor, hogy a pár elkezdett randevúzni.

„Szerettem volna addig várni, amíg Henrynek kényelmes lesz” – mondta a nő. Vanessa története emlékeztet bennünket arra, hogy a szeretet erősebb, mint a vér szerinti rokonság. Maga Vanessa is hasonló háttérrel rendelkezik, és tudja, milyen fontos, hogy ott legyünk egymásnak, függetlenül attól, ki honnan származik.

Én is vegyes családból származom, ezért úgy döntöttem, fogadalmat teszek Henrynek, a gyerekkoromban szerzett tapasztalataim alapján – a mostohaszülőknek úgy kell viszonyulniuk a mostohagyerekeikhez, mintha a sajátjaik lennének. Csak mert nem vagytok vér szerinti rokonok, még nem jelenti azt, hogy nem lehettek egy család. Minden abból a szeretetből és elkötelezettségből fakad, amit a másik ember iránt érzel” – mondta Vanessa. Henry minden bizonnyal élete végéig emlékezni fog ezekre a különleges pillanatokra.