Menü Bezárás

A 84 éves Alain Delon: “Az én történetem olyan valószínűtlen, hogy egyetlen újságíró sem tudja megírni”

November 8-án a világhírű színész betöltötte a 84. életévét. Alain Delon nem végzett színészképzőt, és mégis a század közismert szimbóluma lett, színészként és férfiként is.

Alain Delon mindig úgy élt, ahogy szeretett volna, de soha nem rejtegette a gyengeségeit: szerette a pénzt, a nőket, a fegyvereket és az alkoholt. Állandóan gyönyörű, szenvedélyes és tehetséges nők vették körbe. Amikor egy nő távozott az életéből, rögtön egy másik jött a helyébe, valósággal sorba álltak a nők az ajtaja előtt. Nagyon sok szenvedésben volt része, minden sikeréért meg kellett küzdjön, hogy a rendezők felfigyeljenek a drámai alakítására.

“Több tíz év kemény munkába került, hogy bebizonyítsam, nem csak egy jóképű, szimpatikus fickó vagyok, hanem tehetséggel is rendelkezem. Nehéz harc volt, de végül győztem” – mondta Alain Delon.

Állandó alapot szolgáltatott a pletykákra és a botrányokra. A színész beismerte: “Az életem története annyira valószínűtlen, hogy egyetlen újságíró sem tudja megírni”.

Az 1960-70-es években Delon három testőre is rejtélyes módon halt meg, az ügyben persze ő is gyanúsítottként szerepelt. Hírnevének ez azonban egyáltalán nem ártott, sőt.

Idősebb korában, amikor egészségügyi állapota megromlott egyre ritkábban vállalt filmszerepeket, és a depresszió jelei is megmutatkoztak rajta. Amikor azt kérdezték tőle, hogy fél-e az öregedéstől, a színész ezt válaszolta: “Nem, viszont félek a bénulástól, a stroke-tól és a magatehetetlenségtől. Soha nem fogok megjelenni a nagyközönség előtt egy rokkant aggastyánként”.

Alain Delon közel egy évtized szünet után a 2019. novemberében megjelenő Toute ressemblance című filmben önmagát alakítja. Amint már mondta, senki más nem tudja az életét átélni és megjeleníteni, csupán ő maga.