Menü Bezárás

Endrei Judit idősotthonba költözne majd, nem akar a gyerekei terhére lenni

Endrei Judit szerint felgyorsult világunkban a fiataloktól nem lehet elvárni, hogy idős szüleikről gondoskodjanak, ezért megbeszélte a lányaival, hogy ha idővel gondozásra szorul, akkor beköltözik az idősek otthonába.

Az egykori tévés bemondó a Borsnak adott interjút, ahol elmondta, jelenleg egy prémium idősek otthonában programszervező, de azt is elmesélte, lányaival megbeszélte, hogyha idősebb korában gondozásra szorulna, beköltözik az idősek otthonába.

“Úgy vélem, szükségünk lenne végre olyan modellre, ahol az idősödő korosztály kötetlenül, ám jó körülmények között meg tudja találni a maga régi-új fiatalos, aktív elfoglaltságát. Egy jó társaságban, jó programokkal, mintha egy hotelben élne.” – mondta a műsorvezető.

Endrei Judit nem akar a gyerekei terhére lenni, ezért megbeszélte velük, ha eljön az idő, beköltözne egy ilyen otthonba, bár arról még nincs fogalma, hogy ez mikor jön el.

“A gyerekeimmel már beszéltünk erről. Én azok közé tartozom, akik nagyon régóta úgy gondolják, hogy egy senior hotelben vagy egy ehhez hasonlóban szeretném befejezni a pályafutásomat. A fiatalokra nem feltétlenül lehet ráterhelni a szülőkről való gondoskodást. Nem lehet elvárni tőlük, hogy otthon üljenek és őrizzék az anyukát vagy az apukát.

Bennem semmilyen ellenérzés nincs egy ilyesfajta léttel kapcsolatban. Még nem terveztem meg, hogy hány év múlva lesz esedékes, de megteszem a szükséges lépéseket akkor, amikor majd úgy érzem, hogy nem élek ennyire aktív életet.” – fogalmazott Endrei Judit.