Menü Bezárás

Igor és Grichka Bogdanoff – a francia ikrek, akik az arcplasztika megszállottjai

A Franciaországban ismert ikrek, Igor és Grichka Bogdanoff, 71 évesek, és különös megjelenésük miatt még mindig szenzációnak számítanak a francia televízióban. Valamikor igazi szexszimbólumok voltak, ma azonban szinte rájuk sem lehet ismerni.

Igor és Grichka fiatal korukban kifejezetten jóképűek voltak, ezért is annyira érthetetlen, vajon miért lettek ennyire a plasztikai műtétek megszállottjai, és hogy eshettek mindketten ekkora túlzásokba.

A furcsa francia ikerpár a 80-as években vált ismertté tudományos műsorok műsorvezetőiként és producereiként. Tehát hozzá kell tennünk, hogy két, meglehetősen intelligens emberről van szó. Ugyanakkor az is igaz, hogy az ikrek már korábban is ellentmondásos és megosztó személyiségek voltak: az ősrobbanással kapcsolatos elméletük hatalmas botrányt okozott a tudományos világban, és a testvéreket azzal vádolták, hogy munkájuknak nincs semmilyen tudományos alapja.

Hogy a furcsa kép teljes legyen, az ikrek ráadásul nemesi származásúak, és Igor egy darabig Ludmilla d’Oultremont grófnő, majd Amelie de Bourbon-Parma férje volt. Igornak 6 gyereke van, a legfiatalabbak, Alexandre és Constantin, az Amelie-vel kötött házasságából, Grichka soha nem volt házas, és gyerekei sincsenek.

Az ikrek, akiket az évek során számos kritika ért, ráadásul még több zavart okoztak a megjelenésük körüli vitákban, mivel rendszerint azt válaszolták a külsejükre vonatkozó kérdésekre, hogy nem plasztikai műtétek következménye, hanem akromegália, egy endokrinológiai betegség, az oka, amely a növekedési hormon túltermelődésével, és a csontozat rendellenes túlnövekedésével jár, melytől jellemzően az arc, de a test többi része is túlzott méretűvé válik.

Forrás