Menü Bezárás

Így gyökereztess rózsát, és évről-évre roskadozik majd a gyönyörű virágoktól a kerted!

A rózsa az egyik leggyönyörűbb virág: ám ha a boltban vesszük meg, sajnos hamar könnyes búcsút kell vennünk tőle, mivel néhány napnál tovább bizony igen ritkán bírja a vágott virág!

De mi lenne, ha otthonodban teremne ez a gyönyörű virág, és már nem vágott virágként?

Így gyökereztessük a rózsát, hogy csodás rózsabokraink legyenek!

Első lépésben egy éles késsel vágjuk le a rózsa felső részét, mintegy 25 cm-t. Ahol elvágtuk, kenjük be viasszal és szedjük le a leveleit.

Most pedig jöhet a gyökereztetés, amelyre rögtön több módszert is ajánlunk neked:

ELSŐ MÓDSZER A RÓZSA GYÖKEREZTETÉSÉRE

Fogj egy vázát, tölts bele 1 liter vizet, amelyben oldj fel egy t.k. mézet, majd egyharmad részig állítsd bele a rózsaszáradat. Álljon fél napig, mielőtt áttennéd egy váza tiszta vízbe, amely viszont csak félig legyen feltöltve. Folyamatosan pótold az elpárolgó, illetve a virág által felszívott vizet, amíg a rózsád végül meggyökerezik.

MÁSODIK MÓDSZER A RÓZSA GYÖKEREZTETÉSÉRE

Helyezd el a rózsaszárat egy váza vízbe, amibe 10 csepp friss aloe vera levet csöpögtettél annak érdekében, hogy gyorsabban gyökerezzen.

A vizet folyamatosan pótold, de mindig csak félig lepje el a szárat.

Tíz naponta adj hozzá még kb. 5-7 csepp aloe vera levet.

Amikor meglátod az első gyökereket, ültesd cserépbe, és amikor az első leveleket is látod, a szabad földbe is ültetheted.

HARMADIK MÓDSZER A RÓZSA GYÖKEREZTETÉSÉRE

10 liter vízhez adj 100 mg élesztőt. Tedd bele a rózsát, amit egyharmad részig lepjen el ez az oldat, és maradjon így egy napig.

Ezután mosd le langyos vízzel, és tedd egy váza vízbe az első módszerben leírtak szerint.