Menü Bezárás

„Olyan mérgesnek tűnt – bármilyen tökéletes is volt, nem tudtam nem nevetni” – mondta az anyuka, mikor meglátta kislányát

Hollie Wallis harmadik gyereke és egyben első kislánya meglehetősen nehéz körülmények között jött világra. Az édesanyának már volt egy 13 és egy 9 éves fia az előző kapcsolatából, de a férjével nagyon szerettek volna egy közös babát is, hogy teljes legyen a család.

A házaspár nem számított rá, hogy ez természetes úton sikerülhet, mivel Hollie-t tavaly kétszer is megműtötték, eltávolították a méhe egy részét, és az orvosok azt mondták neki, hogy termékenységi gyógyszerekre lesz szüksége, ha teherbe akar esni. Hollie még nem kezdte el szedni a gyógyszereket, mégis, szinte azonnal teherbe esett, ahogy próbálkozni kezdtek, és ezen ő is hihetetlenül meglepődött.

Fotó: Hollie WallisTöbb terhességi tesztet is elvégzett, hogy megbizonyosodjon róla, nem tévedésről van szó, és ahogy minden teszt pozitív lett, egyre izgatottabbá vált: „Nem tudtam elhinni. A férjemmel végre lehetett egy kisbabánk, és már akkor beleszerettem abba a kis lénybe, aki bennem növekedett” – írta az édesanya, aki később megosztotta a történetét.

A terhessége eseménymentesen, különösebb komplikációk nélkül zajlott, bár egész nap rosszul érezte magát, és nehézséget jelentett neki az evés – de ez az előző két terhessége alatt is így volt, ezért nem aggódott. A 13. hétben kiderült, hogy kislánya születik majd, amin egy kissé megdöbbent. Szinte biztosra vette, hogy ismét fia születik, és mivel már annyira hozzászokott a fiúk neveléséhez, eleinte aggódott amiatt, hogy boldogul majd egy kislánnyal.

Fotó: Hollie Wallis„Nem tudtam, hogy legyek kislányos anyuka, de a kezdeti sokk elmúltával, nagyon izgatottan vártam, hogy megtanulhassam” – írta.

Minden ultrahang és nőgyógyászati vizsgálat normális eredményeket mutatott, a vérnyomása is megfelelt a normális értékeknek, így, amennyire az orvosok megállapíthatták, ő is és a baba is teljesen egészségesek voltak. Hollie a 39. hétig dolgozott, és csak akkor hagyta abba a munkát. A kiírt dátumon a baba nem született meg, de Hollie nem aggódott, mivel mindkét fiát túlhordta, az egyikük 9, a másik pedig 6 nappal később született.

Fotó: Hollie WallisAmikor azonban már a terhesség 41. hetében járt, a nőgyógyászával úgy döntöttek, mesterségesen indítják be a szülést. Mielőtt megegyeztek volna egy időpontban, a nőgyógyász még egyszer megvizsgálta Hollie-t, és ultrahangvizsgálatot is végzett. Az orvos ekkor állapította meg először, hogy valami nincs rendben, mert egyáltalán nem talált magzatvizet. Hollie-t ekkor diagnosztizálták oligohydramnionnal – így nevezik azt az állapotot, amikor az átlagosnál jóval kevesebb a magzatvíz mennyisége.

Hollie-n elvégeztek még egy sor vizsgálatot, megállapították, hogy valóban nagyon alacsony a magzatvíz mennyisége, de a magzat egészségesnek tűnt és a szívverése is rendben volt. A teszteket egy pénteki napon végezték el, és a következő hétfőn akarták beindítani a szülést. Hollie azonban vasárnap úgy ébredt, hogy tudta, valami nincs rendben. A magzat mozgása valahogy megváltozott, lelassult.

Fotó: Hollie Wallis„A mai napig nem tudom megmagyarázni. Anyai megérzésnek mondanám. Csak azt tudtam, hogy sürgősen kórházba kell mennem” – mesélte Hollie. Azonnal bement a kórházba a férjével és a gyerekekkel, és a dúláját is értesítette, aki azonban csak valamivel később érkezett meg. Hollie addig kénytelen volt egyedül várni az újabb vizsgálatok eredményét, mert a férjének kint kellett maradnia a fiúkkal a váróteremben. Az orvosok megállapították, hogy a magzat szívverése lelassult, majd ismét felgyorsult, és úgy döntöttek, sürgősségi császármetszésre lesz szükség.

„Nem volt időm beszélni a férjemmel – nagyon féltem. Ott feküdtem a műtőasztalon, miközben az orvos elvégezte a császármetszést, és emlékszem, hogy arra gondoltam: Kérlek, legyél jól, kicsikém, kérlek” – emlékszik vissza Hollie. A baba, aki a Winter Josephine nevet kapta, végül teljesen egészségesen jött világra, bár nagyon kicsi volt, annak ellenére, hogy később született meg a vártnál csak 2,8 kilót nyomott. Az orvos elmondta az édesanyának, hogy a műtét során egyetlen csepp magzatvizet sem talált a szervezetében, és ilyet még soha nem látott azelőtt.

Fotó: Hollie WallisWinter Josephine erős és egészséges kislány volt, aki születése pillanatától fogva morcosnak tűnt. Mindenki, aki látta őt, egyetértett abban, hogy az újszülött arca valami ehhez hasonló érzésről árulkodott: „Jól éreztem ott magamat. Tegyetek vissza!” Hollie, aki rettenetesen aggódott a baba miatt azt mondta: „Olyan mérgesnek tűnt – bármilyen tökéletes is volt, nem tudtam nem nevetni. Amikor a férjem és a fiaim bejöttek, hogy találkozzanak vele, ő csak összehúzott szemöldökkel meredt rájuk, mintha azt mondta volna, hogy hihetetlenül kellemetlennek találja a társaságunkat.” – tette hozzá az édesanya.

Winter a későbbiekben is megőrizte mogorva arckifejezését, és az édesanyja szerint nagyon erős egyéniség. Hollie csak később értette meg igazán milyen veszélyes is valójában az oligohydramnion állapota, és hogy mekkora csoda, hogy a kislánya mégis erősen és egészségesen jött világra.

Fotó: Hollie Wallis„Minden alkalommal, amikor ránézek a dühös kis arcára, arra gondolok, milyen közel voltam ahhoz, hogy elveszítsem, és hálás vagyok érte, amiért ilyen erős és egészséges. Továbbra is az elképzelhető legdühösebb grimaszokat vágja, és ez elképesztően vicces. Soha nem találkoztam olyan babával, aki ilyen egyedi személyiség lett volna. Az arckifejezései sok örömet és nevetést hoznak az életünkbe. Nagyon kifejező és egy igazi csoda. Itt akart lenni, és hálás vagyok azért, hogy hallgattam a megérzéseimre, és bementem a kórházba, mert nem hiszem, hogy még egy napot kibírt volna, és az orvosok is így gondolják.” – mondta az anyuka.

Hollie azóta létrehozott egy Instagram profilt a kislányának, mert az emberek imádták a morcos kis arcát a képeken, és azt írták, megmosolyogtatja őket a mérges kisbaba. Hollie eredetileg úgy képzelte, hogy masnikat köt majd a kislány hajába, és úgy készít róla fotókat, de a duzzogó arckifejezéssel, ami Wintert jellemzi, a masnis képek humoros felhangot kaptak. „Életünk végéig hálás leszek, hogy Winter túlélte, és egészséges. Minden esélyt megcáfolt, és csak azt tudom, hogy nagy dolgokat fog véghezvinni az életben. Ő a mi kis családi kirakósunk utolsó darabja.” – írta Hollie. Forrás: twice.hu