Menü Bezárás

Soha ne fogyaszd ÍGY a banánt: jókora hibát követsz el vele, nagy baj is lehet belőle

A banán az egyik legfinomabb és legkönnyebben emészthető gyümölcs, amely telis tele van az egészségünket támogató ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így különösen gazdag káliumban, továbbá A-, E-, valamint U-vitaminban.

Ezen kívül jelentős mennyiségű vas, réz, jód, foszfor, sőt még B6- vitamin is van benne.

Bár a banán viszonylag magas kalóriatartalmú gyümölcs, ezért sokan “hízlalónak” minősítik, viszont tudni kell, hogy létezik kifejezetten banánra alapított fogyókúra is.

Most egy olyan hibáról lesz szó a banán fogyasztása során, ami igen jellemző, mégis azt mondják a szakértők, baj lehet belőle, hogyha beleesünk…

Na de miről is van szó?

A banán tárolása során sokan előnyben részesítik a hűtőt, mert úgy gondolják, ott tovább eláll ez a trópusi gyümölcs. Azonban helytelenül cselekszenek!

A banán ugyanis a hűtőben előbb kezd el barnulni és romlani, mintha egyszerűen a szoba hőmérsékleten hagynánk azt. Itt azonban még messze nincs vége!

A gyümölcs érése során olyan gázt (etilént) bocsát ki magából, ami az esetleg hozzá közel helyezett más gyümölcsök éeési és romlási folyamatát is felgyorsítja.

Ráadásul könnyen egészségtelenné válhat a hűtőben elhelyezett banán: az íze sokkal fakóbbá, kevésbé intenzívvé válik, és a benne található vitaminok is elvesztik aktivitásukat!

Tehát ezután, ha teheted, ne tartsd hűtőben a banánt, mert semmilyen előnyt nem érsz el vele, csak előbb tönkremegy!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!