Menü Bezárás

Úgy döntött kihordja ikertestvére gyerekét, miután a nő egy méheltávolító műtéten esett át

Ha az embernek testvére van, abban az a legjobb, hogy mindig van, akivel megosztani a legmerészebb álmainkat, vagy éppen a legfájóbb tapasztalatainkat. A testvérünk az, aki mindig ott lesz mellettünk körülményektől függetlenül, történjék bármi is.

Úgy döntött kihordja ikertestvére gyerekét, miután a nő egy méheltávolító műtéten esett át

Sőt, azon szerencsés emberek, akiket ikertestvérekkel áldott meg az ég, úgy érezhetik, hogy örök életükre egy megértő társra leltek.

A testvéri szeretet valóban képes a határtalanságra de vajon léteznek-e határok? Képes lennél bármire a testvéredért? Akár a gyerekét is kihordanád, ha ettől függene a boldogsága? Nehéz kérdés, igaz?!

Ám mindez teljesen természetes megoldásnak tűnt a Nashville-ben élő ikerpárnak, Sarah Sharpnak és Cathey Stonernek.

Amikor Stoner megtudta, hogy nővére legfőbb álma, hogy újra édesanya lehessen, ám ezt az áldást örökre elvették tőle, habozás nélkül a testvére segítségére sietett.

Sharp még 2015-ben ment hozzá élete szerelméhez, Richardhoz, és három évvel később már karjaikban tarthatták első kislányukat, ám a szülést követő kilencedik hónapban rendkívül megrázó dolog történt.

A nő menzesze a sok rendszertelenséget követően újra megérkezett, ám több mint 35 napot tartott. Sharp először nem is gyanakodott, hiszen úgy vélte ez valamiféle terhesség utáni probléma lehet, de testvére unszolására elvégzett egy terhességi tesztet, amelynek az eredménye pozitív lett. Sharp azonnal orvosi segítséghez fordult, ahol a szakemberek először vetélésre, illetve méhen kívüli terhességre gyanakodtak, mivel a normál terhességre utaló egyéb jeleket nem tapasztaltak.

Több labor- és teszteredmény után viszont sajnos Sharp rossz híreket kapott: egy ritka méhnyakrákban szenved, amely a placentát is alkotó szövetekből fejlődött ki. Sharp kezelése azonnal kezdetét vette, de a lány rendkívül reménytelennek érezte a kialakult helyzetet, mivel édesapjukat alig 4 évesen vesztették el a leukémiának köszönhetően.

A kezelés sajnos nem váltotta ki a kellő gyógyulási folyamatokat, Sharp egy méheltávolító műtéten kellett keresztül menjen, így az álma, hogy testvérrel ajándékozza meg kislányát egy csapásra szertefoszlott.

„Viccelődve mondtam, hogy rendben, én majd kihordom a babádat. És jót nevettünk rajta.” – emlékezett vissza Stoner a TODAY Parents magazinnak. „Csak próbáltam felvidítani, így akartam a tudtára adni, hogy itt leszek mellette mindig.”

Habár Sharp először nem vette komolyan, de mikor valamelyest felépült a műtétet követően, Stoner újra szóba hozta a lehetőséget.

Stoner, akinek már szintén volt családja, és két gyereke, rögtön megbeszélte a férjével, hogy hogyan segíthetnének Sarahnak és Richardnak bővíteni a családjukat.

„Rengeteget beszélgettünk, hogy ha megtörténne, hogyan is nézne ki a dolog… és mindezek után a folyamat elkezdődött és létrehoztunk egy embriót.”

Az első beültetés sikeresnek bizonyult és a kisfiú érkezését augusztusra várják a párok. A testvérpáros ennél már nem is lehetne boldogabb, hiszen pár hét és újabb kisbabát tarthatnak a karjaikban, aki a feltétel nélküli testvéri szeretet gyümölcse.